Za pracovnú vernosť bolo ocenených deväť hutníkov

Článok

Za pracovnú vernosť bolo ocenených deväť hutníkov


Minulý týždeň v piatok sa v Banskej Štiavnici uskutočnili oslavy Dňa baníkov, hutníkov, geológov a naftárov. Na slávnosti, ktorá sa konala v Kostole sv. Kataríny, si prevzali najvyššie rezortné ocenenia aj hutníci z U. S. Steel Košice.  Vyznamenania Za pracovnú vernosť odovzdala ministerka hospodárstva SR Denisa Saková deviatim naš im kolegom.

Sú nimi: (na titulnej snímke zľava): Daniel Dlugolinský z DZ Oceliareň, Juraj Varga, predseda RO OZ KOVO U. S. Steel Košice, Zoltán Petri z DZ Energetika, Marián Dulák z DZ Teplá valcovňa, Mária Hudáková z DZ Expedícia, Milan Sciranka z DZ Vysoké pece, Ján Kostišče z DZ Doprava, Gejza Kováč z DZ Údržba a  Ivan Čurilla z DZ Studená valcovňa.

V historickej Banskej Štiavnici privítala hostí primátorka Nadežda Babiaková. Tomuto čarovnému mestu sa v roku1993 dostalo najvyššieho medzinárodného uznania, keď bolo spolu s technickými pamiatkami v okolí zapísané do Zoznamu svetového kultúrneho a prírodného dedičstva UNESCO. Primátorka zdôraznila, že Štiavničania sú veľmi potešení tým, že si Banskú Štiavnicu už tradične vyberajú za miesto konania svojich osláv baníci, hutníci, geológovia a naftári a to práve v čase konania jedinečných Salamandrových dní.

 

Po skončení slávnosti zablahoželal viceprezident pre výrobu Marcel Novosad všetkým oceneným a poďakoval sa aj za podporu, ktorú im poskytujú ich partneri a rodina, bez ktorých by nemohli dosiahnuť takéto úspechy v práci. Svojim kolegom zablahoželali aj ich priami nadriadení,  generálni manažéri, viceprezidenti a životní partneri.

  

Večer zaplnil ulice Banskej Štiavnice sprievod. Historickému Salamandrovému sprievodu predchádzal tradičný predvoj, v ktorom mali zastúpenie podniky, študenti, banícke a hutnícke spolky, cechy a bratstvá. Neprehliadnuteľná bola naša početná skupina, ktorú tvorili ocenení zamestnan U. S. Steel Košice s partnermi, viceprezidenti, generálni manažéri a riaditelia závodov, v ktorých ocenení zamestnanci pracujú. 

Predstavujeme kolegov, ktorí získali najvyššie rezortné ocenenie:

Ivan Čurilla
je 40 rokov verný jednej prevádzke. Pracuje v DZ Studená valcovňa ako  majster výroby v zmiešavacej stanici. „Počas svojej kariéry vychoval množstvo odborníkov, na čo môže byť patrične hrdý. Dosahuje vynikajúce výsledky v oblastiach bezpečnosti práce, v kvalite a produktivite,“ takéto úprimné hodnotenie nám napísal Peter Fudor , vedúci prevádzky poklopová žiháreň.
„Majiteľ“ Ivan Čurilla sa chcel pôvodne stať rušňovodičom - U. S. Steel Košice (usske.sk)

Daniel Dlugolinský
je prvým tavičom v prevádzke konvertory DZ Oceliareň a patrí k najskúsenejším prvým tavičom.  „Za mojimi výsledkami stojí práca celého nášho kolektívu. Keby som nemal dobrý kolektív, ktorý robí to, čo má, nikdy by som nič nedosiahol,“ povedal.
Daniel Dlugolinský má hutnícke srdce - U. S. Steel Košice (usske.sk)

Marián Dulák
Od svojho nástupu do železiarní v roku 1991 sa stal telom aj dušou údržbárom. Aj keď je v súčasnosti hlavným manažérom pre podporu výroby v DZ Teplá valcovňa, jeho záujem o údržbu pretrváva. Práca ma baví, prevádzku poznám dokonale a baví ma robiť to, čo som vyštudoval,“ hovorí.
Marián Dulák má údržbársku dušu - U. S. Steel Košice (usske.sk)

Mária Hudáková
„Je koordinátorkou expedície v centre riadenia nakládky materiálu. Jej zodpovedný a hlavne obetavý prístup, s množstvom telefonátov aj mimo štandardných pracovných hodín, významným spôsobom prispieva k dosiahnutým výsledkom celého závodu. Obrovská skúsenosť, ktorou disponuje, je neoceniteľná a z jej skúseností čerpá mnoho mladších kolegov,“ povedal o svojej kolegyni riaditeľ DZ Expedícia Rastislav Milan.
Mária Hudáková: „Expedícia je živý proces“ - U. S. Steel Košice (usske.sk)

Ján Kostišče
Už viac ako 40 rokov je verný opravám koľají a výhybiek. A že ich máme v podniku dosť.... Pre zaujímavosť, koľajisko vlečky má celkovú dĺžku 232 km, z toho 22 km tvorí široký rozchod a k tomu treba ešte započítať 890 výhybiek rôzneho tvaru a zvršku. Jeho terajšou prácou je starostlivosť o železničný zvršok a spodok a elektrické zariadenia nachádzajúce sa na vlečke. Pracuje ako výkonný manažér pre trate a elektro.
Ján Kostišče sa stará o koľajnice dlhé ako z Košíc do Žiliny - U. S. Steel Košice (usske.sk)

Gejza Kováč
pracuje v železiarňach od roku 1995. Posledné štyri roky na pozícii rozvrhovač v DZ Údržba. „Práca v železiarňach sa mi od začiatku páčila. Pracoval som na rôznych postoch, ako majster na vodnom hospodárstve, na výrobe technických plynov, ako technológ. Moja práca ma bavila a baví aj preto, že vždy prináša niečo nové. Niekedy si myslíme, že už všetko vieme, ale nie je to tak. Vždy príde niečo, čo prekvapí... je treba urýchlene riešiť nejakú opravu, prichádzajú nové technológie, ktoré treba vedieť aplikovať,“ hovorí.
Gejza Kováč: adrenalín v práci aj na motorke - U. S. Steel Košice (usske.sk)

Zoltán Petri
pracuje v DZ Energetika. V edúci prevádzky Technické plyny Miroslav Horváth si na Zolim váži jeho technickú zdatnosť a schopnosť generovať nové nápady: „Je to človek s vynikajúcou schopnosťou učiť sa nové veci a aplikovať ich v praxi. A ko jeden z mála zamestnancov prevádzky Technické plyny ovládal zariadenia na troch majstrovských úsekoch, bol preto predurčený dostať sa na pozíciu koordinátora prevádzky Technické plyny. A neskôr aj jasnou voľbou na pozíciu procesného inžiniera, ktorú aktuálne zastáva.
Zoltán Petri je celý život verný energetike - U. S. Steel Košice (usske.sk)

Milan Sciranka
pracuje v železiarňach od roku 1983. Od konca roka 2019 pracuje ako majster údržby DZ Vysoké pece. Na prvé miesto vždy kladie kolektív: „Máme dobré vzťahy, vieme sa porozprávať o všetkom možnom. Veľa vecí riešime takpovediac za pochodu. Ja si nikdy neodkladám žiadne problémy na „potom“ a vždy sa mi podarilo dôjsť do úspešného záveru. A s dobrým pocitom, keď sa nám prácu podarí urobiť rýchlo, kvalitne a bezpečne.“
Milan Sciranka je chlap na správnom mieste - U. S. Steel Košice (usske.sk)

Juraj Varga
Už druhé volebné obdobie je predsedom RO OZ KOVO U. S. Steel Košice: „Som hrdý na všetky úspechy, ktoré sme dosiahli v rámci našej firmy, v našom odborovom zväze KOVO a v medzinárodnej organizácii IndustriAll. Som hrdý na to, že sme rešpektovaným partnerom na všetkých úrovniach doma, aj v zahraničí.“
Juraj Varga našiel v živote správny balans - U. S. Steel Košice (usske.sk)

Foto: Ján Kisucký

Prihláste sa a získajte prístup k zaujímavému obsahu

Prihlásiť sa