Oceľ je kľúčová pre zelenú ekonomiku.

Článok

Oceľ je kľúčová pre zelenú ekonomiku.


potvrdzuje naše slová, Oceľ je kľúčová pre zelenú ekonomiku.


Ako ďalej uvádza: Oceliarsky priemysel nerobí kompromisy v environmentálnej zodpovednosti. Oceľ je najviac recyklovaný materiál na svete a je 100% recyklovateľná. Oceľ je nadčasová. Zlepšili sme technológiu výroby ocele do bodu, keď len hranice vedy obmedzujú našu schopnosť zlepšovať sa. Potrebujeme nový prístup, aby sme tieto hranice posunuli. Keďže svet hľadá riešenia svojich environmentálnych výziev a všetky závisia od ocele.

Kľúčové fakty:

  • Približne 90 % vody používanej v oceliarskom priemysle sa vyčistí, ochladí a vráti späť do zdroja. Väčšina strát je spôsobená vyparovaním. Voda vrátená do riek a iných zdrojov je často čistejšia ako pri extrakcii.
  • Energia použitá na výrobu tony ocele sa za posledných 50 rokov znížila približne o 60 %.
  • Oceľ je najviac recyklovaný materiál na svete, pričom ročne sa zrecykluje približne 630 Mt.
  • V roku 2020 dosiahla obnova a využitie vedľajších produktov oceliarskeho priemyslu celosvetovú mieru materiálovej efektívnosti 97,86 %.
  • Oceľ je hlavným materiálom používaným pri dodávaní obnoviteľnej energie: slnečnej, prílivovej, geotermálnej a veternej.

Výhodou ocele nie je len jej rôznorodé využitie v zelenej ekonomike a priemysle ale aj jej nekonečná 100% recyklovateľnosť, ktorá je dôležitá pre udržateľnosť.
Udržateľnosť, ktorá je a bude čoraz viac kľúčová pre akúkoľvek ľudskú činnosť.


Fotka: zdroj worldsteel.org

Prihláste sa a získajte prístup k zaujímavému obsahu

Prihlásiť sa