Zmyslom mojej práce je prinášať ľuďom radosť, zábavu i poznanie

Článok

Zmyslom mojej práce je prinášať ľuďom radosť, zábavu i poznanie


Iveta, poznáme sa vyše tridsať rokov a v tých počiatkoch som ťa registroval ako novinárku z podnikových novín VSŽ. Ako si tam začínala? Čo ťa tam priviedlo?

Bavilo ma písanie, tak to bol asi hlavný dôvod. Pôvodne som chcela zostať maximálne rok.  V Oceli východu bol ale skvelý kolektív, hutnícky podnik ma fascinoval, rovnako ľudia, ktorí v ňom pracovali. A tak som zostala.

V redakcii Ocele východu sa vystriedalo mnoho novinárov, ktorí potom pracovali v iných médiách. Kto boli tí, ktorí ťa najviac formovali?

Mnohí starší zamestnanci si ich isto budú pamätať – Peter Pačaj, Vlado Špinner, Iveta Fialová, Magda Fecurková, s ktorou sme dobrými kamarátkami doteraz.  Pamätám si svoj prvý článok z vysokých pecí, kam ma zobral Peter Pačaj. OOPP? Žiadne. Len prilba a plášť. A v bielej sukni a lodičkách, čo bolo celkom zaujímavé. Spoznala som aj výborných hovorcov – Jožka Marka a Teba a tiež som chvíľu pracovala aj  s mojim neskorším manželom Gabrielom Berdárom.

Potom si sa začala venovať veľkým podujatiam a bolo vidieť, že si sa v tom našla. Hovoríš síce o strese, ale zdá sa, že ten stres ťa dokáže veľmi motivovať. Ktoré podujatia ti najviac utkveli v pamäti?

Všetky .  Veľmi ma bavili plesy, ktoré sme organizovali aj v takých netradičných priestoroch, ako je Steel Aréna, alebo v Dome umenia, keď sme koncertnú sálu premenili na sálu tanečnú. Skúška odolnosti a pevných nervov – to boli podujatia Family Safety Day. Neuveriteľne krásnu atmosféru mali naše vianočné koncerty, na ktorých sme prezentovali charitatívne počiny nielen spoločnosti, ale aj nás – zamestnancov. A mám rada aj rôzne malé podujatia pre rodiny našich kolegov z projektu Sme s vami v pravý čas. Je to stresujúca práca, napriek tomu je krásna a ja ju milujem. Jej hlavným zmyslom bolo a je prinášať ľuďom radosť, pekné chvíle, zábavu, ale i poznanie. 

Na akých podujatiach sa zúčastňuješ rada ako divák?

Mám rada dobrú hudbu, pravidelne chodievam na koncerty Štátnej filharmónie Košice. Prostredníctvom X App sa mi podarilo dať dokopy celkom silnú skupinku fanúšikov vážnej hudby a som rada, že ich máme v železiarňach dosť. Okrem toho rada chodievam na predstavenia Národného divadla Košice, hlavne na činoherné komédie, ktorých má naše divadlo v repertoári veľa a sú skvelé. Ale napríklad nevynechám ani jeden koncert IMT Smile, ak je v Košiciach alebo Prešove, koncerty Zuzky Smatanovej, Petra Biča...

Aký je tvoj vzťah k novým technológiám a špeciálne sociálnym sieťam? Na jednej strane som nemal pocit, že by si bola ich oddaný fanúšik a zároveň si bola jednou z tých ktorí veľmi úspešne rozbiehali X App, ktorá je komunikačnou platformou a následníkom podnikových novín. Tak ako je to? 

Nové technológie a možnosti, ktoré poskytujú, ma fascinujú. Aj keď ja teda vôbec nie som žiadny technický typ a chvíľku mi trvalo naučiť sa pridávať články a fotky na X App.  Veľmi rada zisťujem spätnú väzbu od ľudí prostredníctvom súťaží a ankiet. Vymyslieť ich, napísať a zorganizovať – to nie je pre mňa problém. Ale zvládnuť ich umiestnenie a vytvorenie na X App, to neviem dodnes. Som fakt veľmi rada, že mám super kolegov, ktorí mi s tým vždy pomôžu. Výmenou za jazykové korektúry, ktoré im zase kedykoľvek na ich príspevky urobím ja

Aj podujatie v Štiavnici si môžu ocenení zamestnanci užiť aj vďaka tvojej práci. Teraz po 15. ročníkoch si medzi ocenenými. Aký je to pocit? 

Vyznamenanie Za pracovnú vernosť si nesmierne vážim.  Naozaj úprimne ďakujem vedeniu za dôveru a za príležitosť robiť to, čo ma vždy bavilo a tešilo. 

 

 

Prihláste sa a získajte prístup k zaujímavému obsahu

Prihlásiť sa