Sviatky sme odštartovali fantastickou ochutnávkou

Článok

Sviatky sme odštartovali fantastickou ochutnávkou


Tak sme včera popoludní s našimi kolegami, ktorí nám poslali skvelé recepty,  veľmi príjemne a netradične odštartovali Veľkonočné sviatky. V Repre reštaurácii vo Vstupnom areáli nám spoločnosť  Delirest zorganizovala perfektnú ochutnávku. Šéfkuchár Fero Sedlák dokončoval jedlá priamo pred hosťami, odpovedal na množstvo zvedavých otázok. Už po ochutnaní predjedla padali aj otázky, či  by mohol prísť navariť aj domov, prípadne, či je ženatý

Jedlo, ktoré si na ochutnávku pripravil, bolo nielen vynikajúce, ale veľmi zaujala aj jeho krásna prezentácia.

Predjedlo bolo syr, chren a cvikla, ale vyzeralo to veľmi zaujímavo – na cviklovom papieri pekne naaranžovaný syr niva s chrenom, a to celé posypané praženými pekanovými orechmi s cviklovým gélom. Dámy zaujímala hlavne výroba cviklového papiera, ktorý bol nielen efektný, ale aj výborne chutil. Dozvedeli sme sa, že predjedlo by malo byť chuťovo výrazné, aby nás povzbudilo do ďalšieho jedla – malo by obsahovať niečo sladké, slané, kyslé a chrumkavé.

Hlavné jedlo - pečený zemiak s vajíčkovou espumou, kačacie prsia a chips z kučeravého kelu bolo podávané v netradičných miskách. Pred podávaním bol obsah každej misky zaúdený dymom z čerešne, čo nám malo pripomenúť, že údená  šunka a vajíčka sú základom veľkonočných jedál.  Dámy zaujímal hlavne postup, akým sa z praženice stane vajíčková espuma, ale aj ako si pripraviť kelový chips.

A veľmi chutný bol aj dezert – veterník plnený vanilkovým mascarpone, mrazom sušenými malinami, celé to bolo ochutené rumovým sirupom a veterník bol ešte na záver posypaný cviklovým práškom. 

Účastníci ochutnávky odchádzali nadšení. Mysleli si, že budú ochutnávať rôzne plnky, syrek, klobásy, či iné tradičné veľkonočné jedlá.  Keď potom zažili harmóniu chuti, vône, farieb v netradičnom podaní, už len skonštatovali, že máme určite robiť takéto podujatia častejšie. Pre všetkých, ktorí sa zaujímajú o modernú gastronómiu, máme dobrú správu – v máji by Delirest  chcel spustiť Školu varenia. Podrobnosti už čoskoro na X App.

Naši čitatelia varia na Veľkú noc skvelé jedlá – môžete sa inšpirovať! - U. S. Steel Košice (usske.sk)

 

 

 

 

Prihláste sa a získajte prístup k zaujímavému obsahu

Prihlásiť sa