Nazreli sme do výroby legendárnej tresky

Článok

Nazreli sme do výroby legendárnej tresky


Košická treska je len o pár rokov staršia ako naša firma.  Je súčasťou histórie nášho mesta rovnako ako železiarne.  Stará dáma - košická treska – oslavuje úctyhodných 70 rokov.

Koncom minulého týždňa si jej výrobu naživo pozreli aj štyria výhercovia našej „kapustnicovej“ súťaže. Na prehliadku ich pozval Ivan Treľo, riaditeľ ľudských zdrojov a člen predstavenstva TAURIS, a.s.  počas odovzdávania veľkorysých cien. Na pôde firmy nás privítal tiež Alexander Czakó, riaditeľ logistiky a distribúcie TAURIS Group a Michal Baluch, riaditeľ Ryba Košice.

Výhercovia „kapustnicovej“ súťaže nevládali odniesť veľkorysé ceny od Taurisu - U. S. Steel Košice (usske.sk)

Na spoločnom stretnutí predstavil Michal Baluch všetky segmenty závodu a jeho produkty.  Takmer 80 percent výroby tvoria šaláty, nasledujú marinované kyslé ryby, mrazené ryby, údená výroba a výroba majonézy, ktorú nájdeme v druhom polroku už aj na pultoch predajní.  Dozvedeli sme sa,  že pravidelne uvádzajú na trh rôzne nové druhy šalátov, skúšajú recepty, s ktorými prídu zamestnanci, predajcovia, či verejnosť.  Tak napríklad do výroby vlani zaradili rybací šalát so slivkami. S týmto nápadom a receptom prišla jedna z majsteriek.  Do ochutnávok a hodnotenia zapájajú aj študentov na internátoch a my sa už tešíme, že zapoja aj nás, železiarov.  Budeme mať možnosť ochutnávať a hodnotiť nielen šaláty z produkcie závodu Ryba Košice, ale aj výrobky z ďalších závodov, ktoré tvoria portfólio spoločnosti TAURIS, a.s. Samozrejme, o termínoch vás budeme včas informovať.

Súčasťou nášho stretnutia bola aj ochutnávka rôznych produktov – šalátov a rýb.  Ochutnali sme aj novinku – sloní šalát. V tej chvíli sme všetci ľutovali, že sme už predtým boli na obede.

Samotnej prehliadke výrobných priestorov predchádzalo „vystrojenie sa“ do ochranných pomôcok. Celé vybavenie (návleky na topánky, plášte, rukavice a čiapky) dávali tušiť, že v prevádzkach sú hygiena a čistota alfou a omegou. Vznikla aj spoločná fotka, na ktorej viacerí z nás vyzerajú, akoby čerstvo ušli z domčeka starej mamy Červenej čiapočky. Túto fotku uverejníme na Silvestra.

Na prehliadke nás sprevádzal Michal Baluch, ktorý nám poskytol množstvo zaujímavých informácií a odpovedal na kopu otázok. Viacerých z nás prekvapilo, aký vysoký podiel práce vykonávajú ľudia ručne.  A tiež sme boli veľmi príjemne prekvapení čistotou, ba až sterilnosťou prostredia a dokonalým poriadkom na pracoviskách.

Páčila sa vám návšteva a prehliadka? Opýtali sme sa na záver našich výhercov. „Bolo to obohacujúce, veľmi zaujímavé. Sme veľmi radi, že sme tu boli a že sme to všetko mohli vidieť na vlastné oči,“ odpovedala za všetkých Dana Molčanová a kolegovia ešte dodali, že sa už veľmi tešia na ďalšie aktivity a nové súťaže na X App Košice, lebo zapájať sa, to sa určite oplatí.


Na snímke zľava Ivan Treľo, Dana Molčanová, Silvia Eškutová, Renáta Jaklovská, Michal Baluch a v druhom rade Ladislav RosičAlexander Czakó.

Prihláste sa a získajte prístup k zaujímavému obsahu

Prihlásiť sa