Výhercovia „kapustnicovej“ súťaže nevládali odniesť veľkorysé ceny od Taurisu

Článok

Výhercovia „kapustnicovej“ súťaže nevládali odniesť veľkorysé ceny od Taurisu


Pätica výhercov našej „kapustnicovej“ súťaže ostala včera pri príchode do Repre reštaurácie v nemom úžase. Rovnako, ako my, keď sme zbadali darčekové koše, ktoré do súťaže venovala spoločnosť TAURIS. To neboli koše, ale doslova darčekové „košiská“ a plus ešte chladiace tašky s pochutinami z Ryby Košice, v ktorých nechýbala ani ikonické treska.

Z TAURIS, a.s. prišli  darčeky  odovzdať Ivan Treľo, riaditeľ ľudských zdrojov a člen predstavenstva TAURIS, a.s. a  manažér pre personalistiku Marián Šajban.

Ivana Treľa, mimochodom bývalého kolegu, ktorý 18 rokov pracoval v U. S. Steel Košice na daňovom odbore, sme sa opýtali, prečo sa rozhodli takto štedro podporiť našu súťaž: „Železiarne, rovnako ako Ryba Košice, ktorá na budúci rok oslávi 70. výročie, patria na východnom Slovensku k ikonickým spoločnostiam. Keď sme si pozreli informácie o vašej súťaži, vycítili sme, že máte záujem o kvalitné, tradičné recepty.  Tradícia a kvalita sú kľúčové aj u nás.  Preto sme sa na veľmi krátkom rokovaní s Milanom Fiľom, predsedom predstavenstva ECO-INVESTMENT, a.s., do ktorej portfólia patrí aj TAURIS, okamžite zhodli na tom, že vašu súťaž podporíme a naše ceny budú veľkolepejšie. Keďže TAURIS tvorí skupina výrobných prevádzok, ako je napríklad Ryba Košice a prevádzky v Rimavskej Sobote, Spišskej Novej Vsi a Mojmírovciach, dali sme do darčekových košov takú malú ochutnávku zo všetkých spomínaných prevádzok.  Sú to  výrobky pripravované podľa tradičných receptúr. Máme skvelých ľudí, odborníkov, ktorí ich pripravujú. Napríklad len také  údenie je doslova alchýmia na bukových štiepkoch. Čím sa odlišujeme od iných výrobcov je aj to, že máme vlastnú rozrábku. Spracúvame zvieratá len zo slovenských a českých chovov. Do výrobkov nejde žiadne dovážané, žiadne predtým zmrazené mäso.  Preto je aj kvalita Zipser párkov, Zipser šunky, Malokarpatskej salámy, či Nitranu  taká vysoká.“

Nuž a ako reagovali naši výhercovia? Za všetkých hádam odpoveď Ladislava Rosiča: „Keď som počul, že som vyhral darčekový kôš, predstavil som si nejaký malý balíček, malý košík. Aj som rozmýšľal, či ísť dnes autom, pôvodne som nechcel, že veď nejaký košík zoberiem len tak do ruky... Teraz som rád, že som prišiel autom, lebo s týmto by som ďaleko nedošiel.“

Peter Šarudi prišiel z prevádzky pešo. Keď si prevzal ceny, okamžite začal zháňať niekoho, kto by ho mohol odviezť. A Silvia Eškutová nám popoludní poslala takýto e-mail:  „Ďakujem pekne za úžasný zážitok zo stretnutia a ochutnanie víťaznej kapustnice. Darčekový kôš a tašku plnú výrobkov od Ryby som nevládala odniesť ani do auta

Dane Molčanovej prišli pomôcť rodinní príslušníci. A autorka víťazného receptu Renáta Jaklovská bola nadšená hneď dvakrát. Raz z úžasných darčekov a druhý raz, keď sme všetci po ochutnávke pochválili recept na jej kapustnicu, ktorú pripravil Fero Sedlák zo spoločnosti Delirest.

Počas veľmi srdečnej debaty nad dobrou kapustnicou pozval Ivan Treľo výhercov (aj nás ) na návštevu Ryby Košice, aby sme videli, ako sa vyrába ikonická košická treska. Návštevu uskutočníme v januári a určite vám o nej napíšeme na X App.

Srdečne ďakujeme všetkým kolegom, ktorí nám poslali svoje recepty. A úprimne ďakujeme spoločnosti Tauris za veľkolepé ceny. Táto naša spolupráca bola prvou, ale určite nie poslednou.

Na titulnej snímke zľava: Dana Molčanová, Peter Šarudi, Ivan Treľo, Marián Šajban, Silvia Eškutová, Renáta Jaklovská a Ladislav Rosič.

Prihláste sa a získajte prístup k zaujímavému obsahu

Prihlásiť sa