Boli sme na návšteve v Taurise

Článok

Boli sme na návšteve v Taurise


Výhercovia našej Vianočnej súťaže dostali od spoločnosti Tauris v decembri minulého roka nielen veľkorysé ceny, ale aj pozvanie navštíviť závod v Rimavskej Sobote.

Naši výhercovia sa tešia zo štedrých cien od TAURIS-u - U. S. Steel Košice

Na návštevu sme sa vybrali včera, spolu so štyrmi výhercami: Annou GyorgyfiovouMatúšom Gajdošom, Jánom DiňomJozefom Hamrákom.

Spoločnosť Tauris má 1 600 zamestnancov, pričom v Rimavskej sobote pracuje takmer 900 z nich. Špecialitou v tomto závode je aj spracovanie diviny, ktorá pochádza z celého Slovenska. Denne sa tu spracuje 80 – 86 ton mäsa – bravčového, hovädzieho a diviny.

Naše očakávania boli veľké, skutočnosť ich však dokázala prekonať. V závode sme videli celý postup: ako sa mäso „rozrába“, delí, balí, alebo presúva na ďalšie spracovanie do salám, párkov, klobás či paštét. Takmer dvojhodinová prehliadka v prevažne veľmi chladných priestoroch (4 stupne Celzia), doplnená o podrobný výklad, zaujala nás všetkých.

Našim skvelým hostiteľom bol Ivan Treľo, riaditeľ ľudských zdrojov a člen predstavenstva TAURIS, a.s., ktorý zodpovedal aj množstvo našich zvedavých otázok. Keďže portfólio výrobkov Tauris a.s. je veľmi veľké, chceli sme vedieť, ktoré sú medzi Slovákmi najpopulárnejšie: „Veľký fan klub má rad výrobkov Zipser: párky, šunka, kráľovský bok, určite salámy Nitran, Mediteran a jelení Fuet. Tu v Rimavskej Sobote, ako ste mali možnosť vidieť, máme vlastnú rozrábku, takže výnimočnosť napríklad Zipser párkov a šunky je aj v tom, že  obsahujú iba čerstvé mäso. Novinkou v ponuke Rimavskej Soboty je, že sa nám podarilo preraziť s paštétami z muflóna, jeleňa a daniela a na Agrokomplexe Nitra sme vlani dostali ocenenie Zlatý kosák za jeleniu klobásu Fuet.  Sme veľmi radi, že Slováci postupne prichádzajú na chuť divine, ktorá je veľmi zdravá. Tohto roku sme za delikátne pastrami a za novinku medzi majonézovými šalátmi s praženou cibuľkou, dostali ocenenie na medzinárodnom veľtrhu gastronómie Danubius Gastro, ktorá sa konala v januári.“

Tauris nepatrí k najlacnejším výrobcom, ich výrobky však obsahujú kvalitné mäso. „To, čo jedia naši zákazníci, jeme aj my a naši rodinní príslušníci. Chceme, aby každý mal na tanieri tú najvyššiu kvalitu,“ hovorí Ivan Treľo.

Ako sa našim výhercom páčila návšteva a čo ich najviac zaujalo:

Matúš Gajdoš:
Veľmi sa mi páčila čistota, ktorá je všade v prevádzkach. Naozaj, klobúk dole. Zaujala ma výroba údenín, keďže sám sa venujem výrobe klobások, šunky, aj údeniu....

Ján Diňa:
Tiež ma veľmi zaujala čistota. Som pravidelným konzumentom výrobkov Tauris. Už sme boli aj v predajni, ktorá bola nedávno otvorená na sídlisku Nad jazerom a dobre sme si nakúpili.

Jozef Hamrák:
Celkovo ma zaujalo prostredie potravinárskeho podniku, ktorý som navštívil prvý raz. Zaujal ma postup prác. Mám z tejto návštevy veľmi dobrý dojem. Od mnohých ľudí som počul, že keď pôjdem do potravinárskeho podniku, v živote si nekúpim ich výrobky. V  tomto prípade to skutočne nie je pravda.

Anna Gyorgyfiová:
Mali sme možnosť vidieť, ako sa pripravuje to, čo konzumujeme, ako sa to chystá, akým postupom prechádza. Zaujala ma hovädzia a bravčová rozrábka, rozrábku diviny sme nevideli, pretože bola hotová ešte pred našim príchodom. A netušila som, aký veľký počet a koľko druhov údenín sa vyrába v Taurise.

Na margo vyjadrenia našich výhercov týkajúcich sa čistoty a hygieny, Ivan Treľo reagoval: „Nemáme čo skrývať, inšpekcia z hygieny má vstupný preukaz, ktorý jej umožňuje kedykoľvek neohlásene prísť a skontrolovať všetko, čo ju zaujíma.“

Chutné a čerstvé mäso a rôzne mäsové výrobky od spoločnosti TAURIS je možné nájsť v sieti viac ako 100 značkových predajní TAURIS Mäsiarstvo u Býka na Slovensku a v Prahe a tiež v rôznych obchodných reťazcoch po celom Slovensku, ale aj v Maďarsku a ďalších krajinách.

Keď sme sa po výbornom a niekoľko chodovom obede s našim hostiteľom lúčili, sľúbili sme si, že táto spoločná aktivita určite nebola posledná a už teraz sa tešíme na ďalšie formy spolupráce.

A naši výhercovia sa zhodli na tom, že ani len netušili, aké super môžu byť výhry v súťažiach, ktoré na X App prinášame a že odteraz sa budú zapájať do každej jednej.


Na titulnej fotografii (zľava): Anna Gyorgyfiová, Matúš Gajdoš, Ján Diňa a Jozef Hamrák pripravení vyraziť na prehliadku.

Foto: František Gregor

Prihláste sa a získajte prístup k zaujímavému obsahu

Prihlásiť sa