
V Gastrokalendári Delirestu je na 20. februára naplánovaná cesta do Álp. O čo ide, približuje Fero Sedlák, šéfkuchár a kreatívny riaditeľ: „Podávať budeme jemné teľacie ragú s krémovou, smotanovou omáčkou s hubami a zemiakové placky rösties (Zürcher Geschnetzeltes). Toto tradičné švajčiarske jedlo pochádza z Zürichu a je synonymom pre dokonalú harmóniu jemného mäsa, bohatej omáčky a chrumkavej prílohy.“
Ako sa toto jedlo pripravuje?
Na tenké rezančeky nakrájané teľacie mäso sa restuje dozlatista a následne sa dusí v lahodnej smotanovej omáčke, v ktorej dominujú aromatické huby a biele víno. Omáčka je krémová, jemne pikantná a dokonale obalí každý kúsok mäsa, čím vytvára bohatú a uspokojujúcu chuť. Ako príloha sa podávajú tradičné rösties – chrumkavé zemiakové placky, ktoré sú zvonka krásne opečené a vo vnútri nadýchané. Ich jemne oriešková chuť a chrumkavá textúra skvele dopĺňajú krémovú omáčku a šťavnaté mäso.