Naši výhercovia sa tešia zo štedrých cien od TAURIS-u

Článok

Naši výhercovia sa tešia zo štedrých cien od TAURIS-u


Včera sa uskutočnilo veľmi milé stretnutie. Pozvanie na obed prijala šestica výhercov našej Vianočnej súťaže: Matúš Gajdoš, Anna Györgyfiová , Ján Diňa, Miroslav Vojčík, Peter Šarudi a Jozef Hamrák. A samozrejme zástupcovia spoločnosti TAURIS, ktorí do súťaže venovali krásne ceny: Ivan Treľo , riaditeľ ľudských zdrojov a člen predstavenstva TAURIS, a.s. a  manažér pre personalistiku Marián Šajban.

Ešte predtým, ako kolegovia z TAURIS a.s. odovzdali darčekové koše a tašky, chceli sme vedieť, ako sa im v priebehu roka darilo, čo majú nové a čím by sa chceli pochváliť.

Hovorí Ivan Treľo: „Máme 4 výrobné závody. Najväčší je v Rimavskej Sobote, kde máme vlastnú rozrábku, takže výnimočnosť napríklad Zipser párkov a šunky je aj v tom, že do nich nepridávame žiadne mrazené mäso, ale čerstvé, priamo z rozrábky. Aj preto možno tieto naše výrobky tak chutia. Z finančného hľadiska nepatríme k najlacnejším výrobcom, ale naše výrobky obsahujú kvalitné mäso, údia sa na bukovom alebo dubovom dreve. Naša filozofia je, aby ľudia jedli kvalitné výrobky. Novinkou v ponuke Rimavskej Soboty je, že sa nám podarilo preraziť s paštétami z muflóna, jeleňa a daniela a na Agrokomplexe Nitra sme dostali ocenenie Zlatý kosák za jeleniu klobásu Fuet. Túto pochúťku budete môcť aj ochutnať, lebo sme ju pridali do darčekových košov. V prevádzke v Mojmírovciach vyrábame známe salámy ako je Malokarpatská, Nitran a celý rad klobás. V Spišskej Novej Vsi máme veľké nárezové stredisko a z tejto prevádzky pochádza celý rad výrobkov značky Zipser. Štvrtou prevádzkou je Ryba Košice. Známa Treskoslovenská treska mala v tomto roku 70 rokov, čo ste určite postrehli aj na viacerých podujatiach v meste. V Rybe sme začali vyrábať, respektíve predávať, aj v spotrebiteľských baleniach, našu majonézu a tatársku omáčku. Výrazne sme zvýšili počet mäsiarstiev U býka, ktorých máme aktuálne 117 po celom Slovensku  a tiež v Prahe, kde sme otvorili Bistro u býka v paláci Hybernia. Krstila ho Jiřina Bohdalová a Pepo Vojtek. V Prahe žije veľká komunita Slovákov, ktorí majú naše bistro veľmi radi a veľmi rýchlo si doň našli cestu.  Tohto roku sme otvorili veľké distribučno – logistické centrum na sídlisku Nad jazerom, ktoré patrí medzi najmodernejšie nielen v rámci Slovenska, ale aj krajín EÚ.“

Po odovzdaní naozaj veľkorysých cien príjemná debata pokračovala ďalej. Točila sa, ako inak, hlavne okolo jedla a vzhľadom na dátum a tému súťaže, najmä okolo jedla vianočného.

Miroslav Vojčík (vpravo)   patrí nielen k dobrým kuchárom, ale je aj gurmánom. Sleduje prácu známych šéfkuchárov, sám nielen rád varí, ale robí si aj svoje vlastné, mäsové výrobky. Do súťaže nám poslal recepty na menej klasické vianočné jedlá. Zaujala najmä hrachová kaša s kyslou kapustou.

 

“Dával som klasické recepty, moji starí rodičia pochádzajú z Telgártu, takže máme klasickú štedrú večeru. Nechýba kapustnica, bobaľky, zemiakový šalát a ryba,“  povedal Peter Šarudi (vľavo), ktorý vyhral v našej súťaži aj minulý rok a dodal: „Darčekový kôš bol úžasný. Musel som polovicu výrobkov rozdať hneď aj kolegom. Všetci boli veľmi šťastní. Teším sa, že som znova vyhral. Nemal som v tomto roku veľa šťastia, ale napokon sa na mňa usmialo.“

V domácnosti Jána Diňu (vľavo) na Vianoce varia vždy rovnaké jedlá, žiadne z nich nikdy nevynechajú.  Do ich prípravy sa zapájajú všetci členovia rodiny.

V rodine Jozef Hamráka (vľavo) má večera 5 chodov: „Začíname oblátkou s medom, nasleduje  cesnak, kapustnica s hubami, bravčovým kolenom, aj neúdeným a klobásou. Potom má každý na výber, či si k zemiakovému šalátu dá rezeň, alebo rybu. Na záver nasleduje niečo sladké - bobaľky s makom. Bobaľky robíme aj z rožkov, sú veľmi dobré.“

Matúš Gajdoš (vľavo) : „Aj my začíname oplátkou, ktorá je pokvapkaná medom. Nasleduje kapustnica. Klobásky si údim. Keďže hubárčim, tak aj huby sú vlastnoručne nazbierané a vysušené. Kapustnicu zajedáme kapustníkmi.“

„Klasické menu podávame aj my. Na stole však nesmú chýbať perníky, ktoré vypekáme spolu s vnučkou a rôzne druhy koláčov. Veľmi veľa pečiem. Favoritom sú klasické linecké koláčiky, recept mám ešte od babičky, do cesta sa namiesto masla pridáva bravčová masť. Posypané sú orechmi,“ prezradila Anna Györgyfiová.

Ivan Treľo a Marián Šajban pozvali našich výhercov na prehliadku jednej z prevádzok. Výhercovia minuloročnej vianočnej súťaže navštívili Rybu Košice a tí tohtoroční zamieria do Rimavskej Soboty.

So spoločnosťou TAURIS by sme radi v spolupráci pokračovali aj naďalej a zorganizovali napríklad ochutnávku noviniek spojenú s hodnotením, alebo rôzne iné aktivity. Začiatkom roka ich chceme privítať u nás, v U. S. Steel Košice, aby si pozreli naše prevádzky. Na prehliadku sa teší najmä Ivan Treľo, ktorý si v železiarňach „odkrútil“ 20 rokov na daňovom odbore a so svojimi bývalými kolegami je stále v kontakte.

Pocity zo svojej výhry nám po rozbalení darčekového koša opísala Anna Györgyfiová takto:

Ani neviem, ako by som sa poďakovala, takúto nádielku som vôbec nečakala. Doma, keď som darčekový kôš rozbalila, čo všetko skrýval, verte mi, to som sa prekvapila. Pol stola dobrôt, pravú kvalitu, od dnes budeme papať iba výrobky z Taurisu. Klobásky, slaninky, paštéty i salám jelení, toto náš maškrtný jazýček ocení.

Prihláste sa a získajte prístup k zaujímavému obsahu

Prihlásiť sa