Železiari hodnotili filharmonikov

Článok

Železiari hodnotili filharmonikov


Včera sa niekoľko desiatok našich zamestnancov zúčastnilo na prvom symfonickom koncerte Štátnej filharmónie Košice v rámci festivalu Košická hudobná jar. Bol to koncert nazvaný Večer francúzskej hudby. Niektorí z nich sa s nami podelili o svoje zážitky.

Denisa Kolesárová: Dojmy z koncertu: obrovský zážitok...počuť teleso štátnej filharmónie v tak veľkom zložení je určite (aspoň pre mňa) oveľa intenzívnejšie precítenie čo sa týka „kombinácie“ všetkých hudobných nástrojov. Miestami mal človek zimomriavky na tele zo sily zvuku a tónov...

Katarína Kučerová: Klavirista Marek Kozák na nás spravil úžasný dojem. Bol to príjemný večer. Tešíme sa na ďalší koncert.

Patricius Kuffa: Koncert sa nám páčil, s manželkou sme si znovu zaspomínali, ako to bolo na „opačnej strane“, keďže sme v 90-tych rokoch účinkovali ako členovia miešaného speváckeho zboru Collegium Technicum.  Do filharmónie na koncerty vážnej hudby sa vraciame z času na čas, ak nás zaujmú tituly, poprípade obľúbení autori, či diela.  Prezentovaná francúzska hudba nás vtiahla do éry romantizmu menej hraných autorov takmer všetkými zmyslami, za čo patrí uznanie nielen vedeniu ŠFK, ale aj samotným interpretom.

Michal Bigaň: Koncert sme si užili, adolescentná dcéra ho celý vydržala bez väčších problémov, orchester bol výborný a dirigent fantastický.

Anna Ondrovičová: Koncert bol vynikajúcim začiatkom Košickej hudobnej jari. Síce sme zostali iba na prvú polovicu, kvôli nabitému dennému programu a na vážnu hudbu sa treba aj sústrediť, mali sme veľmi prijemný zážitok. Klavirista Marek Horák nás prostredníctvom svojho umenia odniesol do úplne iného sveta, kde sme aspoň na chvíľu mohli zastať a užiť si čaro hudby.

Alica Gladičová: Koncert sme si užili,  najviac sa nám páčila posledná časť, avšak aj výkon klaviristu hodnotíme veľmi pozitívne, milo nás prekvapila dĺžka koncertu a tešíme sa na ďalšie kultúrne zážitky

Zoltán Béres: Koncert bol skvelý. Ďakujem za príležitosť zúčastniť sa.

Denisa Jassová: Včerajší koncert bol skvelý, obzvlášť  český klavirista bol naozaj famózny a s akou ľahkosťou hral, bol to zážitok!

Vladimír Adamčo: Podrobne a odborne o týchto dielach popisuje stránka ŠFK. Teraz iba opíšem moje dojmy z včerajšieho koncertu. V Štátnej filharmónii Košice to bol vôbec prvý koncert od francúzskych skladateľov, ktorých ešte nehrali. Viem to zo zdroja vo filharmónii, ktorý prezradil aj to, že to je zásluhou súčasného dirigenta ŠFK Roberta Jindru, ktorý má týchto autorov veľmi rád.

Hudba bola výborná, v týchto dielach francúzskych autorov sa s výraznou rozmanitosťou striedali pokojné pasáže s veľmi dynamickými, kedy celý orchester pod vedením dirigenta vydali zo seba maximum. Tento formát klasickej hudby sa aj mne veľmi páči. Ako tradične v Košiciach, po poslednej skladbe sa návštevníci hudobníkom odmenili dlhým potleskom, ktorý si vyslúžil aj klavírny sólista Marek Kozák.

Koncerty v ŠFK navštevujem často, tento bol jedným z tých, ktoré sa mne veľmi páčia, skutočne úžasný. Výborný výber zo strany ŠFK.

Iveta Chamradová: Bola som na koncerte v Dome umenia po mnohých rokoch. Neočakávala som taký veľký orchester na javisku. Vystúpenie stálo za to. Ďakujem za vstupenky.

Diana Mašľanová: Krásne- vrátilo ma to do čias, keď sme všetci žili bezstarostne. Hudba – nádherná, francúzska - behala som pomedzi fontány v zámockom parku a došlo aj na korunováciu.

Ďalší koncert, na ktorý môžu zamestnanci U. S. Steel Košice získať vstupenky zdarma, sa uskutoční 5. mája. Viac informácií: U. S. Steel Košice - Filharmonici pozývajú na ďalší koncert (usske.sk)

 

Prihláste sa a získajte prístup k zaujímavému obsahu

Prihlásiť sa