Zažili sme pekný víkend s rodinami z projektu

Článok

Zažili sme pekný víkend s rodinami z projektu


„Musím sa za nás všetkých poďakovať U. S. Steel Košice, že tento projekt už roky podporuje. Víkendový pobyt bol pre nás príležitosťou aspoň na chvíľu zmeniť každodenné prostredie, oddýchnuť si a lepšie spoznať iné rodiny, ktoré riešia podobné problémy,“ zhodnotil Peter Veliký víkendový pobyt, ktorý sme pre rodiny z projektu Sme s vami v pravý čas zorganizovali minulý víkend. Rekreačné zariadenie na Zlatej Idke ožilo dobrou náladou, smiechom, športovými súťažami i tvorivými dielňami. 

  

Začiatok sobotňajšieho popoludnia patril zábavným športovým disciplínam. Rodičia pobádali svoje deti, aby sa určite zapojili a predviedli, čo dokážu. Veselí boli iba do momentu, kým sme im nepovedali, že súťažiť musia úplne všetci, bez rozdielu veku. Samozrejme, súťaže a športy,  ktoré sme si pre nich pripravili na majstrovstvách sveta ani na olympijských hrách nenájdete. Išlo nám o zábavu, nie o heroické výkony.  Súťažili sme v hode loptou na kôš, kope na bránku, „dribling“ s basketbalovou loptou pomedzi prekážky.  Na pohľad najľahšia disciplína – hod krúžkov sa napokon ukázala ako najťažšia. A tá, ktorá vyzerala najťažšie – preskackať pomedzi prekážky, na konci prehádzať loptičky z jedného vedra do druhého a vrátiť sa pomedzi prekážky naspäť, bola pre deti úplnou hračkou.

  

Všetky disciplíny sme poctivo bodovali, body spočítavali až nám vznikli dve trojice – najlepších detí a najlepších dospelých.  Deťom: Tomášovi Kurilkovi, Richardovi ZlackémuGabike Kurilkovej, ktorá bola perfektná aj s boľavou rukou a dospelým: Petrovi Velikému, Erikovi Urbanovi Michaele Vagaš odovzdali ceny viceprezidentka Elena Petrášková s dcérou Veronikou.

  

  

Elena a Veronika sa s nami zapojili aj do tvorivých dielní a pomohli najmenším pri výrobe vlastného pexesa. „Som veľmi rada, že tento projekt stále žije,“ povedala Elena Petrášková, ktorá stála pri jeho zrode.  A pri odchode rodinám prisľúbila, že najbližšie pre nich vymyslí zaujímavé podujatie ona sama. Večer rodiny využili sauny vo vitálnom svete a tí, viac otužilí, si aj zaplávali v bazéne.

 

Nedeľné dopoludnie „zbehlo“ veľmi rýchlo. Dali sme si turnaj v šípkach, kto chcel, zahral si stolný futbal, obsadený bol celý čas aj biliardový stôl. Niektoré rodinky sa vybrali na prechádzku do blízkeho okolia a chlapci TeoTimon Vagašovci  hrali futbal proti mame a babke. Najmladší účastník Tobias Beneš sa síce do žiadnych športov ešte nezapájal, zato však statočne pobehoval po celom areáli, všetko chcel vidieť, všetko sa mu páčilo a o aktívny pohyb sa postaral svojmu otcovi Zdenovi, ktorý ho, pochopiteľne, ešte nemohol na výpravu po okolí pustiť samého.

Po obede sme sa s rodinami rozlúčili. Zhodli sa na tom, že víkendový pobyt bol veľmi príjemný, že si to užili, našli si nových kamarátov, oddýchli si a že to skrátka nemalo chybu.

Foto: Magdaléna Fecurková

Prihláste sa a získajte prístup k zaujímavému obsahu

Prihlásiť sa