Zajtra bude Košická noc múzeí a galérií

Článok

Zajtra bude Košická noc múzeí a galérií


Už zajtra, v sobotu 13. mája sa v čase od 17.00 do polnoci uskutoční 19. ročník Košickej noci múzeí a galérií. S témou Tajomstvá na dotyk odkryje príbehy umeleckých diel či ľudového remesla a ich tvorby, záhady vedy a techniky i ďalšie tajomstvá histórie a moderných čias, ktoré by nemali uniknúť zvedavej pozornosti návštevníkov. 

Účastníci majú jedinečnú šancu navštíviť expozície a špeciálne pripravený program vo Východoslovenskej galérii, Východoslovenskom múzeu, Slovenskom technickom múzeu, Múzeu Vojtecha Löfflera, vo Visit Košice Infopointe a mnohých ďalších inštitúciách v historickom centre mesta i jeho širšom okolí. Súčasťou podujatia sú okrem výstav aj komentované prehliadky, interaktívny program, zaujímavé premietania a iné aktivity. Viac informácií:

Košická noc múzeí a galérií 2023 | Visit Košice (visitkosice.org

Otvorené budú aj priestory Dolnej brány a Steelparku. Expozície si môžu návštevníci pozrieť od 17:00 do 24:00 hod. V múzeu mestského opevnenia čaká návštevníkov okrem prehliadky stálej expozície aj extra program. Pripravený je workshop Tajomstvo drôtovaného šperku s lektorkou Ľuboslavou Valentovou. Záujemcom bude k dispozícii od 17:00 do 22:30.

V Steelparku budú spestrením workshopy Ako prekabátiť tmu na tému Fluorescencia o 17:00 a 21:00. Pomocou prezentácie si objasníte jeden z najfascinujúcejších javov v prírode a prostredníctvom obrázkov a videí si uvidíte názorné príklady svetielkujúcich živočíchov. O 19:00 sa návštevníci dozvedia viac o tom, na akom princípe funguje levitujúci vláčik.

Podujatie Košická noc múzeí a galérií je spoplatnená sumou 5 € pre dospelých a 2 € pre dôchodcov, ŤZP a deti s výškou do 140 cm. Vstupenky na podujatie si návštevníci môžu zakúpiť v ktorejkoľvek prvej navštívenej inštitúcii a ďalej už len pohodlne pokračovať vlastným tempom za poznaním a zábavou.

   

V Steelparku patria k obľúbeným atrakciám aj 3D kino alebo robotický futbal.

Foto: Steelpark

Prihláste sa a získajte prístup k zaujímavému obsahu

Prihlásiť sa