Nadácia Pontis odovzdávala ocenenia

Článok

Nadácia Pontis odovzdávala ocenenia


Aj my (USSK) sme DOBRÝM PARTNEROM KOMUNITYOcenenie Via Bona sme síce nezískali …No pravdou je, že za takým účelom sme našu nomináciu “Oceliari spolu pomáhajú utečencom z Ukrajiny” Nadácii Pontis ani nezasielali….

Naša spoločnosť chcela aj takýmto spôsobom vzdať hold svojim zamestnankyniam a zamestnancom, ktorí od vypuknutia vojny preukazovali veľkú dávku solidarity, empatie a pomoci. Aj vďaka dlhoročnej spolupráci s charitatívnymi organizáciami v regióne v ktorom pôsobíme, sme boli ako komunita schopní zareagovať ihneď a na tých miestach, kde to bolo najviac potrebné.

Celý včerajší večer, ktorý bol už 23. ročníkom odovzdávania ocenení za zodpovedné podnikanie a firemnú filantropiu, bol skutočne inšpiratívny. Je skvelé, že na  Slovensku máme firmy, ktoré robia zodpovedné aktivity nad rámec zákona, zapájajú sa do riešenia celospoločenských problémov a nie je im ľahostajné, ako sa tu žije a podniká.

V našej kategórii Dobrý partner komunity bola ocenená Billa so svojím projektom včasnej diagnostiky zrakových porúch u predškolákov, ktoré realizujú odborníci a odborníčky na materských školách po celom Slovensku.

Víťazom v hlavnej kategórii Zodpovedná veľká firma sa stal jeden z našich obchodných partnerov - spoločnosť Whirlpool Slovakia, a to za celkový prístup k zodpovednému podnikaniu.

Ten je primárne orientovaný na kvalitu ľudského kapitálu, k dominantným témam patrí zamestnávanie ľudí z marginalizovaných rómskych komunít. V  súčasnosti zamestnáva 23 % ľudí rómskeho pôvodu, ale aj inak sociálne znevýhodnené skupiny.

Zoznam všetkých nominovaných firiem: Na ocenenie Via Bona Slovakia 2022 sa nominovalo 60 firiem (nadaciapontis.sk)

Viac informácií o všetkých firmách, ktoré sa dostali do finále:  Poznáme firmy, ktoré postúpili do finále Via Bona Slovakia 2022 (nadaciapontis.sk)

Viac o výhercoch: Ocenenie Via Bona Slovakia je dôkazom, že čoraz viac firiem sa zapája do riešenia celospoločenských problémov (nadaciapontis.sk)

 

Prihláste sa a získajte prístup k zaujímavému obsahu

Prihlásiť sa