Víkend priniesol štyri body

Článok

Víkend priniesol štyri body


HC Košice - HC Slovan Bratislava 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)

Góly a asistencie: 14. Fejes (Pollock, Zech), 27. Lamper (Bartoš, Havrila), 37. Fejes, 59. Berger - 57. Brown (O´Brien, Lalonde)

V Košiciach sa vždy hovorilo, že víťazstvo nad Slovanom maže predošlé prehry. Neutíchajúci potlesk v stoji po piatkovom triumfe 4:1 to dokonale potvrdil. Najvyššia návšteva sezóny v Steel aréne (5894 divákov) si užila výborný výkon celého tímu, pekné góly a istý výkon brankára Jaroslava Janusa.

„Celý zápas sme boli lepším tímom. Ku koncu prišli nevynútené fauly a trošku sme ich vrátili do zápasu. Ustáli sme to však dobre. Pre mňa to bol ťažký zápas, pretože súper čakal skôr na presilovky a nejaké brejky. Urobili sme však menej chýb ako oni a celý tím hral výborne,“ pochválil spoluhráčov JJ, ktorý zneškodnil rovných 30 striel súpera z hlavného mesta.

Za víťazstvo nad Slovanom sa udeľujú rovnaké tri body ako vždy, no triumfy nad večným rivalom chutia vždy slabšie. „Potrebovali sme takéto víťazstvo. So Slovanom je to stále derby a som rád, že sme to zvládli aj takticky. Trochu mrzí inkasovaný gól, ale zahrali to veľmi jednoducho. Hodilo sa buly a dali gól. Čisté konto by bolo krásne, ale ak budeme hrať takto, tak príde aj nula. Výkon to bol perfektný.“

Spokojnosťou sršal aj tréner Dan Ceman. Hneď na úvod ocenil výbornú kulisu v Steel aréne. „Atmosféra bola úžasná. Naši hráči odviedli veľmi dobrú robotu, keď využili energiu z publika," zdôraznil kanadský kormidelník a následne pokračoval. "Začiatok zápasu bol obojstranne opatrný. Po tom, čo sme skórovali, sme sa viac uvoľnili. V druhej tretine nás súper viackrát zatlačil, ale po druhom góle sme sa vrátili do pohody. Mali sme niekoľko šancí skórovať, ale zároveň sme Slovan nepúšťali do nebezpečných situácií. Mali sme veľmi dobrú defenzívu. Som šťastný, že sme získali tri body."

HC Košice - HKM Zvolen 4:5 sn (1:3, 3:0, 0:1 - 0:0, 0:1)

Góly a asistencie: 15. Lunter (Jääskeläinen, Breton), 26. Bartánus (Breton, Berger), 29. Chovan (Fejes, Krivošík), 29. Lamper (Šimun) - 7. Langkow (Bondra, Hecl), 16. Zuzin (Kašlík, M. Hults), 19. Bondra (Langkow), 58. C. Hults (Zuzin), rozh. sam. nájazd Kašlík.

Prvá tretina vyšla lepšie hosťom spod Pustého hradu, ktorí sa ujali vedenia 3:1. Príhovor trénera Dana Cemana v šatni pomohol a tri góly v priebehu 26. až 29. minúty znamenali bleskový obrat skóre. Keď už sa necelé tri tisícky divákov chystali na víťaznú oslavu, vyrovnal počas power play hostí Cole Hults a o deľbe bodov napokon rozhodovala séria samostatných nájazdov. V nej boli úspešní až traja strelci HKM a v Steel aréne tak ostal iba bodík.

„Veľký vplyv na prvú tretinu mala päťminútová presilovka hostí. Zvolen je skvelý v hre pred bránkou, tam sú jeho hráči naozaj excelentní. Z toho priestoru strieľajú veľa gólov. My sme sa tam snažili hrať do tela, ale ešte máme čo zlepšovať," poznamenal tréner Ceman, ktorý naopak vyzdvihol bojovnosť tímu. „Mužstvo ukázalo túžbu po bodoch. Zároveň však vieme, na čom ešte musíme pracovať."

Repríza jarných finálových bojov o titul ponúkla množstvo gólov a diváci sa určite nenudili.

„Bol to dobrý hokej v podaní dvoch kvalitných tímov. Hralo sa hore dole a pre divákov to bolo atraktívne. Mali sme horší začiatok, ale otočili sme to a potom to bolo vyrovnané. V závere už strieľali všetko na bránku a padla im tam tečovaná strela. Tam nie je veľa čo vyčítať. Odohrali sme dobrý zápas a ideme ďalej,“ zhodnotil tesnú prehru kapitán Michal Chovan, ktorého potešila schopnosť tímu zareagovať na dvojgólové manko a rovnako tak tri využité presilové hry. „Takéto obraty ukazujú veľkosť hráčov a tímu. Napokon sme to síce nedotiahli do víťazného konca, ale potešili využité presilovky. Je fajn, že si nimi vieme pomôcť.“

Jeden z troch gólov v početných výhodách strelil práve Chovan. V prípade nášho kapitána nešlo len o prvý gól, ale zároveň aj o prvý bod sezóny. „Začiatok sezóny som mal poznačený zdravotnými komplikáciami a nebolo to bodovo ideálne. Gól potešil, ale ja tu nie som na to, aby som si niečo dokazoval a kraľoval štatistikám. Mojou prioritou je úspech tímu,“ zdôraznil 35-ročný odchovanec zvolenského hokeja.

Zajtra o 17:30 hokejisti HC Košice nastúpia proti AIK Skelleftea s cieľom získať prvé body a zároveň si udržať teoretickú šancu na postup do ďalšej fázy Ligy majstrov.

vstupenky.hckosice.sk

Prihláste sa a získajte prístup k zaujímavému obsahu

Prihlásiť sa