V sobotu sa začínajú oslavy Dňa mesta Košice

Článok

V sobotu sa začínajú oslavy Dňa mesta Košice


Už tento víkend sa začína kolotoč podujatí, ktoré budú súčasťou osláv Dňa mesta Košice. Odštartujú veľkolepo, udalosťou na ktorú sme čakali viac ako rok.

V sobotu podvečer bude v parku pred Národným divadlom Košice slávnostne uvedená do života, po veľkej rekonštrukcii,  Spievajúca fontána. Predstavenie všetkých noviniek, ktorými fontána disponuje bude popretkávané hudobným a tanečným programom, v ktorom vystúpi Musica Iuvenalis a balet Národného divadla Košice.

Na slávnostnom podujatí nebudú samozrejme chýbať ani predstavitelia našej spoločnosti, ktorá na rekonštrukciu fontány prispela sumou 1 000 000 eur.

K Spievajúcej fontáne sa budete radi vracať aj v nasledujúcich dňoch a po celé leto.  Určite si nenechajte ujsť podujatie nazvané Vivat Spievajúca fontána, ktoré bude 4. mája podvečer. V programe vystúpi aj košická kapela No Name.  

Tohtoročné oslavy Dňa mesta sú v poradí jubilejné - tridsiate, a tak sa organizátori rozhodli obnoviť jedno z najúspešnejších podujatí v histórii osláv – krájanie  90 metrov dlhého, tradičného, slovenského makovníka. Uskutoční sa 30. apríla o 15.00 na Hlavnej, pri Urbanovej veži.

Tešíme sa aj na Košické Benátky, v piatok 3. mája. Súťaže netradičných plavidiel sa pravidelne, veľmi úspešne, zúčastňujú aj dva detské domovy, ktoré naša spoločnosť dlhé roky podporuje.

Dňom „D“ bude 7. máj, kedy sa uskutoční slávnostný ceremoniál Dňa mesta Košice, ktorý vyvrcholí galaprogramom o 20.00 pri Spievajúcej fontáne.

Spoločnosť U. S. Steel Košice je už tradične partnerom osláv Dňa mesta Košice.

Celý program nájdete: Deň mesta Košice (denmestakosice.sk)

Prihláste sa a získajte prístup k zaujímavému obsahu

Prihlásiť sa