Dodávateľský reťazec súčasťou udržateľnosti

Článok

Dodávateľský reťazec súčasťou udržateľnosti


Od roku 1970 si celosvetovo 22. apríla pripomíname Deň Zeme, ktorého cieľom je zvýšiť povedomie o environmentálnych problémoch, ako sú zmena klímy, znečistenie, ale aj podpora ekologických a udržateľných praktík. Záujem o ekologické správanie spoločností je na vzostupe, čo je potvrdené aj zainteresovanými stranami a spotrebiteľmi, ktorí stále vo vyššej miere očakávajú, že materiály, s ktorými pracujú, sú získavané a vyrábané zodpovedne.

K téme zodpovedných výrobných praktík, ako aj vysokých etických a obchodných štandardov dlhodobo pristupuje USSK v súlade s našou korporačnou stratégiou Best for All℠ a našimi S.T.E.E.L. princípmi. Ochrana životného prostredia pre nás nie je cudzia. Práve naopak, keďže technologický proces hutníckej výroby zasahuje do všetkých jeho zložiek, minimalizácia environmentálnych dopadov je jednou z našich priorít. 

Aj z tohto dôvodu sa v USSK v rámci udržateľného napredovania intenzívne venujeme príprave na získanie certifikátu ResponsibleSteel™, ktorý sa so svojimi takmer 400 požiadavkami zaoberá sociálnymi a environmentálnymi vplyvmi od získania surovín až po konečných užívateľov. V kontexte udržateľného fungovania spoločnosti tiež hrá významnú rolu bezpečnosť a ochrana zdravia pri práci, ľudské práva a práva zamestnancov. 

Aktuálne v rámci USSK prebieha viacero aktivít pre zabezpečenie súladu fungovania našej spoločnosti so štandardom ResponsibleSteel™. Jedným z príkladov je  analýza hodnotenia rizík v oblasti ľudských práv a práv zamestnancov, v rámci ktorej už čoskoro budeme oslovovať vybranú vzorku zamestnancov s prosbou o vyplnenie dotazníka. Taktiež sme v posledných mesiacoch intenzívne pracovali na implementácii platformy Ecovadis, ktorá nám pomôže sledovať náš dodávateľský reťazec z pohľadu udržateľnosti.  

Obhájením princípov ResponsibleSteel certifikácie preukážeme svoj záväzok minimalizovať dopad našej činnosti na komunitu a zároveň aj planétu. Chceme konať zodpovedne a pri našom napredovaní patriť medzi lídrov, ktorí aktívne pracujú na dosiahnutí ,,zelenej“ transformácie v oceliarskom priemysle. 

Prihláste sa a získajte prístup k zaujímavému obsahu

Prihlásiť sa