V piatok nám varil gastro guru

Článok

V piatok nám varil gastro guru


Minulý piatok bolo v jedálni na ÚMD viac stravníkov ako zvyčajne.  Stretla som tam viacerých, ktorých bežne vídať v jedálni vo Vstupnom areáli.

Dôvod bol jednoznačný. V kuchyni hosťoval známy šéfkuchár Marek Ort, ktorý nielen navaril veľmi chutné jedlo, ale ho sám aj podával. Mnohí teda využili príležitosť porozprávať sa s ním, alebo si urobiť spoločnú fotku. Televízne programy o varení, a najmä tie so známymi šéfkuchármi, majú zdá sa slušnú sledovanosť aj medzi zamestnancami nášho podniku. Fanúšikov iste poteší, že v gastro súťaži Bez servítky, ktorá sa začína dnes, uvidíme Mareka Orta, ale aj kreatívneho šéfa Delirestu a nášho výborného šéfkuchara Františka Sedláka.

„Som tu u vás prvý raz a rád prídem aj inokedy, keď ma pozvete.  Na východ chodím rád. Nemám problém odfotiť sa s ľuďmi.  Prichádzajú za mnou aj po obede,  podeliť sa o to, či im chutilo, že to jedlo na tanieri pekne vyzerá... Sáva sa mi to bežne, že ma ľudia oslovujú, dokonca aj na dovolenke v Chorvátsku. Moje obľúbené recepty sú tradičné české jedlá upravené na moderný štýl,“ povedal Marek Ort. 

Príležitosť odfotiť sa so známym šéfkuchárom využil aj Roman Fedák (na snímke).

Nuž a ja môžem iba potvrdiť, že pečené kuracie stehno na spôsob bažanta, pečená koreňová zelenina a k tomu zemiakové šúľance s údenou paprikou a slaninou chutili výborne. 

Prihláste sa a získajte prístup k zaujímavému obsahu

Prihlásiť sa