Užitočné veci pomôžu ľuďom v núdzi

Článok

Užitočné veci pomôžu ľuďom v núdzi


V dňoch 16. – 17. júna v rámci dobrovoľníckych aktivít Hutníci pre Košice prinášali darcovia šatstvo, obuv, detské i domáce potreby do dvoch zberných miest.

Tým prvým boli priestory OZ Jeseň života. Naši seniori sa do organizácie zbierok zapájajú veľmi radi.  Hlavne Cecília Markulíková, ktorá je pri zbierkach od začiatku. „V priebehu dvoch dní prišlo 35 ľudí z U. S. Steel Košice a piati Košičania. Prinášali najmä šatstvo, ale aj hygienické potreby, kuchynské potreby a ďalšie užitočné veci. Naplnili sme 43 vriec, plus množstvo škatúľ,“ zhodnotila dvojdňovú aktivitu Cecília Markulíková,

Aj tento rok poputujú venované veci pre ľudí v núdzi v rámci siete charitných služieb a zariadení. Darované predmety pomôžu v charitnom útulku, nocľahárni a v Krízovom centre pre matky s deťmi.

„Každý rok sme súčasťou dobrovoľníckej aktivity, ktorá prepája darcovstvo, dobrovoľníctvo i ekológiu so solidaritou.  Tešíme sa tejto tradícii, ktorá v sebe spája rozmer solidarity a komunitnej spolupráce s ekológiou. Darované šatstvo, domáce potreby i hračky dostanú svoju druhú šancu na využitie v rámci siete charitných služieb. Ďakujeme všetkým, ktorí prejavili ochotu pomáhať,“ zhodnotila Silvia Hrabčáková z Arcidiecéznej charity Košice.

Titulná snímka:

V sobotu sa v sídle Jesene života zastavili Ivana Timková, ktorá pracuje na lakoplastovacej linke a Dávid Novák z SBS. Priniesli kopu užitočných vecí a oblečenie, ktoré pomôže iným.  Na fotografii s Cecíliou Markulíkovou (vľavo) a Annou Rusnákovou z OZ Jeseň života.

    

Prihláste sa a získajte prístup k zaujímavému obsahu

Prihlásiť sa