Uvidíme ich na javisku FSD – dnes predstavujeme folklórny žáner

Článok

Uvidíme ich na javisku FSD – dnes predstavujeme folklórny žáner


Aj tohto roku sa na javisko podujatia Family Safety Day postavia viacerí zamestnanci alebo ich deti. Dnes Vám predstavíme prvú dvojicu z kategórie folklór.

Ak máte radi ľudovú hudbu, možno si s Haniščanmi, medzi ktorými sú i košickí hutníci,  aj zanôtite. Deväť mužov a osem žien sa folklóru začalo venovať už  pred štyrmi rokmi. V repertoári majú folklórne piesne z Abova, Zemplína, či Šariša.

Na ľudovú nôtu vás určite naladí aj folklórny súbor Želiezko. Od svojho vzniku patrí Želiezko k špičke slovenských mládežníckych folklórnych kolektívov s uceleným repertoárom a vlastnou ľudovou hudbou. V scénickej tvorbe prevládajú tance, piesne a hudba z regiónov Abov, Zemplín, Šariš a Spiš. Je držiteľom viacerých ocenení – pravidelne sa zúčastňuje na súťaži Šaffova ostroha, kde jeho členovia získali niekoľko ocenení v sólovom aj párovom tanci. Posledným výrazným úspechom súboru bola účasť vo finále 3. ročníka folklórnej súťaže ZEM SPIEVA v roku 2020. Rodičia mnohých členov súboru pracujú v U. S. Steel Košice.

Prihláste sa a získajte prístup k zaujímavému obsahu

Prihlásiť sa