S Pavlom Trembeckym o jeho zážitkoch z výletu do Talianska

Článok

S Pavlom Trembeckym o jeho zážitkoch z výletu do Talianska


V nedeľu sa Pavol Trembecki s manželkou Gabikou vrátili zo štvordňového výletu v Taliansku, ktorý vyhrali vo Veľkej súťaži.

Aké mestá ste navštívili? Čo všetko ste videli?

Dostali sme od cestovnej kancelárie itinerár, ktorý sme si mohli upraviť podľa vlastných predstáv. Takže sme navštívili mestá Bologna, Modena, Maranello a Florencia. Bývali sme v Bologni. Veľkým zážitkom bolo samozrejme Ferrari. Boli sme vo dvoch múzeách a v závode.  Vo fabrike pracuje 4 500 ľudí. Zaujímavosťou je, že do areálu závodu môžu vojsť zamestnanci autom iba ak vlastnia niektorú zo 4 značiek:  Ferrari, Ford, Iveco alebo Maserati. Ferrari v základnej výbave stojí 290 000 eur. Pri kúpe auta je v cene aj výuka jazdenia na okruhu.

Takže ste domov už neleteli, ale priviezli  ste na novom Ferrari?

Volal som otcovi, že predám svoj aj jeho byt a kúpime Ferrari Ale nepodarilo sa Tak sme aspoň manželke kúpili hodinky.

Veľmi sa nám páčila aj prehliadka univerzity v Bologni, kde sme videli knižnicu a bývalú pitevňu. Vo Florencii nás zaujal kostol San Lorenzo a most Ponte Vecchio, ktorým sme sa dostali do uličky, v ktorej boli samé zlatníctva.

Chutila vám talianska kuchyňa?

Veľmi. Vyskúšali sme asi všetky druhy cestovín a samozrejme pizzu a rôzne delikatesy – syry, prosciutto, mortadelu....

Aké ste mali ubytovanie a starala sa o vás delegátka?

Bývali sme v Bologni, v peknom hoteli neďaleko železničnej stanice, pretože na výlety do ďalších miest sme sa presúvali vlakmi. Bolo to vždy veľmi rýchle, vlaky chodia až 250 km rýchlosťou za hodinu. Delegátka nás čakala v hoteli. Bola veľmi milá a ochotná a so všetkým nám poradila.

Priniesli ste si aj nejaké suveníry?

Samozrejme. V Bologni sme boli na čokoládových trhoch, kde boli čokolády od výmyslu sveta – varené, horúce, klasické. Tak sme nakúpili rôzne druhy deťom. A potom sme ešte boli v obchode a vo výrobni balsamica. Dozvedeli sme sa o výrobnom postupe, aj sme viacero z nich ochutnali. Najdrahšie bolo 100 ročné balsamico – pol deci za 450 eur. Kúpili sme si jedno dvanásťročné a jedno deväťročné.

Budete hrať vo Veľkej súťaži ďalej? Tentoraz je v hre výlet do Benátok....

Hrať budem určite aj ďalej. Nehovorím, že by som si nepozrel rád aj Benátky, ale to by ma kolegovia asi „ukameňovali“, kebyže znova vyhrám Na X app si prečítali správu z víkendu s fotkami z Ferrari, a keď som potom prišiel do práce, už ma čakali a chceli vedieť všetko o našom výlete, tak som musel podrobne porozprávať, poukazovať fotky.

Ak vás predstava takého romantického výletu láka a ešte ste sa nezapojili do 7. kola Veľkej súťaže 2022, neodkladajte to a zapojte sa radšej hneď. Výherca tentoraz pocestuje do Benátok.

U. S. Steel Košice - 7. kolo Veľkej súťaže 2022 (usske.sk)

Foto Pavol Trembecki

Titulná fotka: Florencia

 

          

     Knižnica na univerzite v Bologni                                 Suvenír z Ferrari

 

          

     Čokoládový trh                                                  Obchod s balsamicom

 

      

      Manželia Trembecki vo Florencii

 

 

 

Prihláste sa a získajte prístup k zaujímavému obsahu

Prihlásiť sa