Od zajtra v divadle vstupenky zdarma

Článok

Od zajtra v divadle vstupenky zdarma


Aj keď bude v piatok trinásteho, pre milovníkov divadla, opery či operety to bude určite šťastný deň.   Podvečer o 19.00 sa totiž začne koncert, ktorý Národné divadlo Košice v spolupráci s mestom Košice uvedie pod názovom „Ďakujeme 2024 – Vivat Národné divadlo Košice“ a predstavia sa v ňom všetky umelecké zložky divadla – opera, balet aj činohra.

Pôvodne sa mal koncert uskutočniť na Hlavnej ulici, kvôli nepriaznivej predpovedi počasia sa presúva do budovy Národného divadla Košice.  Vstup na koncert je naďalej voľný, ale potrebné sú vstupenky. Tie si záujemcovia môžu vyzdvihnúť od štvrtka 12. septembra v čase od 13.00 do 17.30 hod. v pokladni Národného divadla Košice. Každý záujemca môže získať maximálne dve vstupenky. Vydávané budú do naplnenia kapacity divadla.

Nenechajte si ujsť skvelé operné a operetné melódie napríklad aj z Čarovnej flauty, Jánošíka, Macbetha, Vojvodkyne z Chicaga, Grófky Marice a ďalších svetoznámych diel. Na programe je aj Zbor Židov z Verdiho opery Nabucco, či ukrajinská ľudová pieseň v podaní operného speváka Maksyma Kutsenka. Okrem neho sa predstavia ďalší vynikajúci sólisti Titusz Tóbisz, Tatiana Paľovčíková-Paládiová, Janette Zsigová, Jaroslav Dvorský a chýbať nebude ani Michaela Várady, ktorá sa Košičanom predstavila aj na koncerte Jose Carrerasa.

Na tomto koncerte si Národné divadlo Košice pripomenie viaceré jubileá.  Presne p red 100 rokmi, 13. septembra 1924, bola uvedená prvá premiéra - inscenácia hry Jána Chalupku Kocúrkovo, v historickej divadelnej budove  vo Východoslovenskom národnom divadle.

V znamení storočnice a v duchu motta „100 rokov divadla pre všetkých“ sa ponesie aj nová divadelná sezóna 2024/2025.  Ďalším výročím je 125 rokov, ktoré uplynuli od otvorenia historickej divadelnej budovy a týmto koncertom sa zároveň začne aj  jubilejná, 80. sezóna, súčasného Národného divadla Košice.

Prihláste sa a získajte prístup k zaujímavému obsahu

Prihlásiť sa