Ochutnajte zajtra Alpskú knedľu

Článok

Ochutnajte zajtra Alpskú knedľu


Zajtra sa bude vo všetkých jedálňach spoločnosti Delirest podávať ako dezert Alpská knedľa s vanilkovým pudingom a makovou posýpkou – Germknödel.

„Táto pochúťka by sa dala prirovnať k našim pareným buchtám. Je to tiež nadýchané knedľové cesto naplnené slivkovým lekvárom, v ktorom sú na zvýraznenie chuti pridané aj klinčeky a škorica. Táto parená buchta je väčšia ako tie, na ktoré sme zvyknutí u nás. Podáva sa buď s rozpusteným maslom a zmesou maku a cukru na vrchu alebo tradičnejšie s vanilkovým dezertným krémom, čo je kulinárskou špecialitou Rakúska a Bavorska,“ upresnil Radoslav Lakatoš zo spoločnosti Delirest.

Aký je pôvod tejto špeciality?

S najväčšou pravdepodobnosťou vznikol pokrm Germknödel vo Viedni, odkiaľ sa rozšíril aj do ďalších oblastí Rakúska, Bavorska a prostredníctvom českých a slovenských kuchárok aj na hory k nám. Vo Viedni to bolo pôvodne obľúbené pôstne jedlo nielen počas sviatkov, ale aj pôstnych piatkov. Názov “Germknödel” je zložený z dvoch slov: “germ” je rakúsky názov pre droždie a “knödel” je jednoducho knedľa.

Prihláste sa a získajte prístup k zaujímavému obsahu

Prihlásiť sa