Ochutnajte nemecký zemiakový šalát

Článok

Ochutnajte nemecký zemiakový šalát


Novinky v našich jedálňach

Už túto stredu nájdete v ponuke jedální zaujímavú špecialitu: Morčací rezeň s nemeckým zemiakovým šalátom v pikantnom náleve z octu a horúcej slaniny.

Šalát si vychutnáte  najlepšie teplý. No taktiež výborne chutí aj pri izbovej teplote, prípadne z chladničky. Pôvodný názov tejto prílohy pravdepodobne vznikol v Amerike,  kde si všimli, že nemeckí prisťahovalci robili tento šalát  so slaninou a cibuľou a sladko kyslým nálevom, takže  ho začali nazývať horúci nemecký zemiakový šalát. Požívali jednoduché a hlavne dostupné suroviny. A jeho kombinácie a sú rôznorodé.

Tento šalát sa pripravuje  z malých zemiakov, ktoré varíme v šupke, aby sme zachovali čo najviac výživových látok. Nálev sa pripravuje z vypečenej slaniny, opraženej cibule a cesnaku. Nakoniec sa pridá ocot, horčica, cukor a šalát dochutíme soľou, korením a feferónkami. Všetko spolu zmiešame a podávame s vyprážaným rezňom – kuracím, bravčovým, alebo morčacím.

My sme pre tento recept zvolili morčací rezeň a k tomu budeme podávať jogurtový dip s dijonskou horčicou. Toto jedlo bude jedným zo série noviniek, ktorými plánujeme obohatiť ponuku  našich špecialít. Recept sme pripravili v spolupráci so šéfkuchárom ÚMD Miroslavom Angelovičom,“ povedal Radoslav Lakatoš, manažér spoločnosti Delirest.

 

Prihláste sa a získajte prístup k zaujímavému obsahu

Prihlásiť sa