O vyšetrenia v karavanoch je veľký záujem

Článok

O vyšetrenia v karavanoch je veľký záujem


Od včera sa v areáli nášho podniku nachádzajú dve mobilné ambulancie poisťovne Dôvera, v rámci projektu, ktorý zorganizovali kolegovia z Ľudských zdrojov a nazvali ho „Dni zdravia s Dôverou“.  

Vopred zaregistrovaní zamestnanci tak môžu absolvovať takzvanú „malú preventívku“ v podobe zdravotných meraní spojených s kožným, očným a srdcovocievnym zdravím. O tieto vyšetrenia, ktoré realizuje Dôvera v spolupráci s najväčšou sieťou lekární Dr. Max, bol veľký záujem a voľné miesta sa v registračnom formulári zaplnili v priebehu doslova pár dní.

Včera boli dva neprehliadnuteľné, zelené karavany pri jedálni ÚMD, dnes poskytujú vyšetrenia pri administratívnej budove DZ Studená valcovňa a zajtra budú na parkovisku pri Vonkajších vzťahoch.

Ako to vyzeralo včera, tak na to sme sa opýtali regionálneho vzťahového manažéra poisťovne Dôvera Petra Popoviča: „Ide nám to super, nemáme takmer žiadne prestoje. Závisí to samozrejme aj od výsledkov vyšetrení a od záujmu ľudí o jednotlivé vyšetrenia. Sme radi, že vaši zamestnanci sa zaujímajú o svoj zdravotný stav a my ich dokážeme na základe výsledkov usmerniť, akú ambulanciu, akého špecialistu by mali vyhľadať skôr, než bude neskoro. Najviac sa vaši zamestnanci zaujímajú o to, aký majú cholesterol, čo vidíme aktuálne asi ako najväčší problém. Na druhom mieste je zrak a potom pleť . Najmä muži by sa mali viac starať o svoju pleť, pretože sú v prevádzkach vystavení rôznym vplyvom, ktoré na ich pleti zanechávajú stopy. No a v rámci meraní in body môžeme konštatovať vyššiu nadváhu u mnohých klientov, ktorí u nás boli včera a dnes.“

Ľudia využívajú aj mobilnú pobočku Dôvery, kde si môžu aktualizovať údaje, vybaviť preukaz poistenca alebo urobiť ďalšie administratívne úkony.

Troch kolegov, ktorí už časť vyšetrení absolvovali a na ďalšie ešte čakali, sme sa opýtali, ako sú spokojní s tým, že jednotka zdravia prišla skoro až na ich pracovisko (na snímke zľava):

Eva Vnenčáková: " Som veľmi spokojná. Dozvedela som sa viac nových vecí. Zistili mi to, čo som si asi aj myslela – že by som mala nosiť okuliare. Žiadne mi nepasujú, ale budem musieť. Už som to vlastne aj tušila."

Erik Sládek: " Som zvedavý na všetko. Absolvujem všetky vyšetrenia. Je to výborná aktivita.  Mám dnes voľno, ale prišiel som, pretože vek sa zastaviť nedá a treba poznať svoj zdravotný stav."

Igor Horňák: " Chcem absolvovať všetky vyšetrenia. Mám už za sebou vyšetrenie zraku a potvrdilo sa mi, že na čítanie mám krátke ruky. Takže už treba okuliare. Som rád, že je táto aktivita priamo v areáli podniku. Mohlo by to byť aj každý rok."

Prihláste sa a získajte prístup k zaujímavému obsahu

Prihlásiť sa