Naše dva domovy na stupňoch víťazov!

Článok

Naše dva domovy na stupňoch víťazov!


Počasie bolo tohto roku na Košických Benátkach ideálne. Nádherný slnečný deň a takmer bezvetrie.Ocenilo to aj 14 posádok, ktoré na brehu jazera kreatívne zdobili svoje netradičné plavidlá.

   

Partia z Podolínca prišla medzi prvými. Ich plavidlo bolo na výzdobu náročné. Každý rok prekvapia nápadom.  „Tohto roku sme sa rozhodli vytvoriť Kolobeh života, tento nápad som dostal hneď po skončení minuloročných Benátok, takže sme mali dosť času si premyslieť, ako tento námet čo najlepšie stvárniť,“ povedal Štefan Straka, riaditeľ detského domova.

A podarilo sa im to naozaj skvelo. Veď posúďte podľa fotky. Jeden strom, štyri ročné obdobia, vpredu kolíska aj s „bábätkom“, vzadu kreslo s papučami, okuliarmi... pre starého človeka. A na vrcholku stromu šípka smerujúca do neba.

   

Ani v Centre pre deti a rodiny Košice Uralská nenechali nič na náhodu a tému si vybrali veľmi starostlivo: Traja chrobáci. Zaujala nielen loďka, ale aj skvelé kostýmy posádky. „Mám veľmi kreatívne kolegyne, pochodili po sekáčoch, niečo našli doma a spolu s deťmi šili a prešívali,“ hovorí riaditeľka Centra Jana Funderáková.

   

Pri plavidlách sa zastavil aj organizátor a moderátor podujatia Richard Herrgott (vľavo) na fotke s riaditeľom Štefanom Strakom.

„Som veľmi rád, že tu opäť máme Podolínec a Uralskú. Bez nich, by Košické Benátky neboli ono a asi by som ich ani nerobil, keby som sa dozvedel, že títo naši priatelia neprídu. Verím, že sa to nestane,“ povedal.

   

Deťom aj dospelým veľmi chutil obed, ktorý pre nich navarili naši kolegovia v Medzeve.

   

So začínajúcim sa večerom pribúdali aj diváci, ktorí brehy jazera lemovali doslova v stovkách. Košické Benátky sú veľmi obľúbeným podujatím osláv Dňa mesta Košice.

   

Až nastal čas vytlačiť plavidlá na vodnú plochu.  Majestátny Kolobeh života ako ho stvárnili naši priatelia z Podolínca pútal pozornosť všetkých.

   

Traja chrobáci vyplávali tiež veľmi elegantne za zvukov veselého hudobného „podmazu“ z tejto rozprávky.

Súťaž mala dve časti – tou prvou bola rýchlosť plavidiel a druhou bolo hodnotenie krásy a zaujímavosti. Naše dva domovy opäť nesklamali!  Kreatívnou výzdobou svojich plavidiel zaujali nielen divákov, ale aj porotu. Uralská získala druhé miesto a Podolínec sa stal víťazom!

     

Srdečne blahoželáme a už teraz sa tešíme, s akými nápadmi prídu opäť o rok.

Foto: Ján Kisucký

 

Prihláste sa a získajte prístup k zaujímavému obsahu

Prihlásiť sa