Kto nazrie aj do podzemia divadla

Článok

Kto nazrie aj do podzemia divadla


Dnes sme urobili veľkú radosť piatim kolegom, ktorých sme vyžrebovali v súťaži o netradičnú prehliadku priestorov Národného divadla Košice a vstupenky na premiéru činohernej komédie na Malej scéne. Na budúci týždeň v piatok sa tak do zákulisia divadla spolu so svojimi partnermi alebo deťmi  pozrú: Elena Bohunická, Katarína Dittelová, Cyril Perát, Igor Novák a Blanka Vargová.

Vyžrebovaní kolegovia neskrývali radosť z výhry. Katarína Dittelová, bola v divadle naposledy ešte pred pandémiou. Rovnako dlhšie nebola v divadle ani Elena Bohunická, ktorá zareagovala veľmi spontánne: „Konečne budem mať dôvod ísť do divadla!“.

Cyril Perát príde buď s manželkou, alebo prepustí svoju vstupenku dcére, pretože ako nám povedal, „baby“ sa veľmi potešili. Manželka Igora Nováka chodieva skôr na koncerty do filharmónie, do divadla sa dostanú raz ročne. Veľmi sa tešia na prehliadku, ale aj na dobrú komédiu.

Blanka Vargová je pravidelnou návštevníčkou divadla i filharmónie. Priestory divadla si už pozrela v rámci potulky, ale vôbec jej to neprekáža, že si ich pozrie ešte raz, veď divadlo je krásne. A veľkú radosť má aj zo vstupeniek na premiéru komédie.

Do súťaže sa zapojilo 64 kolegov. Pre poriadok uvádzame aj správnu odpoveď. Národné divadlo Košice začalo na základe novej zriaďovacej listiny Ministerstva kultúry SR oficiálne pôsobiť pod týmto názvom od 1. mája 2023.

 

Prihláste sa a získajte prístup k zaujímavému obsahu

Prihlásiť sa