Konatelia Železárny Velký Šenov v našich prevádzkach

Článok

Konatelia Železárny Velký Šenov v našich prevádzkach


Dnes 26. apríla (stredu) nás navštívili konatelia spoločnosti Železárny Velký Šenov, Ján Mrkvička a Pavel Marek spolu s vedúcim obchodného oddelenia Petrom Kunčarom.

Okrem obchodného rokovania s Petrom Požgayom, hlavným obchodným manažérom pre Českú republiku a Slovensko a Tiborom Hudákom z podpory predaja pre Českú republiku a Slovensko si s veľkým záujmom v sprievode Františka Gregora z Vonkajších vzťahov (Centra pre návštevníkov) prezreli prevádzky DZ Oceliareň, DZ Teplej valcovne a DZ Zušľachťovne a obalová vetva.

Spoločnosť Železárny Velký Šenov je výrobcom galvanicky pokovovanej a nepokovovanej pásovej ocele valcovanej za studena. Vyrába sa v pozinkovanom, zinkochromátovanom, pomedenom, pomosadznom, poniklovanom a nepokovovanom prevedení z hlbokoťažných ocelí vo všetkých stupňoch valcovania. Podľa požiadaviek zákazníka pás leštia alebo kartáčujú a ďalej ho delia na deliacich linkách v širokej škále rozmerov.

Galvanicky pokovovaná pásová oceľ je široko používaná v rôznych priemyselných odvetviach, akými sú: automobilový priemysel, elektrotechnický priemysel, stavebníctvo, výroba meracích a kontrolných zariadení, výroba kancelárskych potrieb, nábytkársky priemysel, baliaca pásová oceľ, kožiarsky priemysel, atď.

Závod založila spoločnosť Müller, ktorá v roku 1883 vybudovala galvanizovňu určenú na poniklovanie oceľových plechov. Neskôr rozšírila galvanizáciu aj o meď a mosadz. V tridsiatych rokoch postavila valcovňu na valcovanie plechov za studena vrátane ich tepelného spracovania. V priebehu štyridsiatych rokov sa výroba v továrni orientovala do vojnovej výroby, ktorá pretrvávala aj v povojnovom období. Neskôr sa postupne zamerala na rôznu priemyselnú výrobu, najmä polotovary pre spotrebný tovar a úžitkové predmety. Od roku 2003 je spoločnosť Železárny Veľký Šenov s.r.o. vo vlastníctve osôb, ktoré sa priamo podieľajú na jej riadení.

Prihláste sa a získajte prístup k zaujímavému obsahu

Prihlásiť sa