Komunitné projekty prinášajú viditeľnú zmenu

Článok

Komunitné projekty prinášajú viditeľnú zmenu


Spoločnosť U. S. Steel Košice, s.r.o. 18. apríla zverejnila mená organizácií a projektov, ktoré získajú podporu v rámci grantového programu Spoločne pre región 2023. Celkovou sumou 30 000 eur bude v tomto roku podporených 11 projektov z Košického a Prešovského kraja, ktoré sú zamerané na vzdelávacie a voľnočasové aktivity pre deti, na zvyšovanie bezpečnosti, ochranu životného prostredia aj regionálnych unikátností.  Špecifickou črtou všetkých projektov je aktívne zapojenie zamestnancov hutníckej firmy. Grantový program Spoločne pre región už 16 rokov pomáha rozvoju komunitného života v regióne.

Vďaka podpore z programu bude naštartovaná obnova hradu Tibava, revitalizované okolie močidla pri Vyšnej Myšli aj oddychová zóna pri Rudníku. Deti budú spoznávať kraj s pátračom Tinom, v tvorivých dielňach si vyskúšajú tradičné remeslá, budú športovať aj učiť sa, ako chrániť prírodu. Cieľom ďalších projektov je naučiť deti i dospelých správať sa bezpečne na lyžiarskych svahoch aj v cestnej premávke. Za 16 rokov získalo v programe podporu už 141 projektov v celkovej výške 354 400 eur.

„Aj malé komunitné projekty dokážu priniesť viditeľné pozitívne zmeny. Pre ľudí v komunitách i pre návštevníkov regiónu,“ povedal pri vyhlasovaní výsledkov James Bruno, prezident U. S. Steel Košice. „Rovnako cenné je aj to, že nápady, čo v regióne zlepšiť, nie sú nikým nadiktované, ale prichádzajú s nimi samotní obyvatelia, vrátane našich zamestnancov. Len angažovaní, aktívni ľudia, ktorým na niečom záleží, môžu posúvať veci dopredu. Práve takým podávame pomocnú ruku prostredníctvom nášho programu Spoločne pre región.“

Viac informácií o rôznych formách podpory komunity i o programe Spoločne pre región je na stránke:  Home - U. S. Steel Košice (usske.sk)

Zoznam podporených organizácií a projektov 2023:

  • Mestská časť Košice-Poľov – Workoutová zostava na cvičenie – 3000 €
  • Obec Podhoroď – Naštartujme obnovu hradu Tibava – 3000 €
  • Obec Vyšná Myšľa – Zádržná nádrž pri Močidle – 2986 €
  • OZ Jakasport Academy, Košice – Na lyžiarskych svahoch bezpečne a s radosťou – 1960 €
  • OZ Nie sme sami, Prešov – Tvorivé dielne našich predkov – 1446 €
  • OZ Pimpollo, Košice – Pátrač Tino spoznáva – 2800 €
  • OZ TJ Partizán ŠM Rudník – Revitalizácia chaty pri kostole sv. Anna – 3000 €
  • OZ Topľanská Lúčka, Lúčka – Zdravé a múdre deti – naša budúcnosť – 3000 €
  • OZ V plus, Cestice – 3 zones – 3000 €
  • OZR pri ZŠ, Trstené pri Hornáde – Z lásky k pohybu – 2808 €
  • SRRZ-RZ pri MŠ Cottbuská, Košice – Športom k zdravému životnému štýlu –3000 €

Foto: Arpád Köteles

 

Prihláste sa a získajte prístup k zaujímavému obsahu

Prihlásiť sa