Inšpektori nezistili žiadne nedostatky

Článok

Inšpektori nezistili žiadne nedostatky


Ako dopadla koordinovaná kontrola prevencie závažných priemyselných havárií v U. S. Steel Košice

Spoločnosť U. S. Steel Košice je na základe množstva nebezpečných látok v zmysle zákona č. 128/2015 Z.z. o prevencii závažných priemyselných havárií zaradená do kategórie „B“, z čoho pre ňu vyplývajú povinnosti, ktorých plnenie monitorujú zainteresované orgány štátnej správy. Tohtoročná koordinovaná kontrola sa začala 24. mája 2018 a bola ukončená 3. októbra 2018. Koordinovala ju Slovenská inšpekcia životného prostredia a zúčastnili sa na nej aj ďalšie kontrolné orgány štátnej správy, a to Inšpektorát práce, Regionálny úrad verejného zdravotníctva, Okresný úrad - odbor krízového riadenia, Okresný úrad - odbor starostlivosti o životné prostredie a Okresné riaditeľstvo hasičského a záchranného zboru. Kontrola bola zameraná na prevádzku plynojemu vysokopecného plynu v divíznom závode Energetika.

Výsledok kontroly v oblasti prevencie závažných priemyselných havárií bol prerokovaný dňa 3. októbra 2018 s viceprezidentom U. S. Steel Košice pre vonkajšie vzťahy, riadenie a rozvoj podnikania Miroslavom Kiraľvargom. Inšpektorát Slovenskej inšpekcie životného prostredia v Košiciach v zastúpení Dany Vargovej konštatoval súlad s legislatívnymi požiadavkami v tejto oblasti a nezistil žiadne nedostatky, ktoré by boli porušením zákona č. 128/2015 Z.z.

„Chceli by sme sa poďakovať všetkým zamestnancom divízneho závodu Energetika za súčinnosť pri vykonávaní tohtoročnej koordinovanej kontroly,“ dodal na záver riaditeľ pre krízový manažment Ján Hijj.           

Prihláste sa a získajte prístup k zaujímavému obsahu

Prihlásiť sa