APEAL má nového generálneho tajomníka, stal sa ním Steve Claus

Článok

APEAL má nového generálneho tajomníka, stal sa ním Steve Claus


Od 4. decembra 2023 je Steve Claus novým generálnym tajomníkom Asociácie výrobcov obalovej ocele APEAL.

Steve Claus prináša do asociácie viac ako 20 rokov odborných znalostí v oblasti rozšírenej zodpovednosti výrobcov (EPR - Extended Producer Responsibility), ako aj bohaté skúsenosti v oblasti zberu, triedenia a recyklácie odpadov z obalov.

Steve nastúpil do asociácie APEAL v roku 2018 ako manažér pre udržateľnosť, pričom zohral kľúčovú úlohu v rôznych technických projektoch pre obalovú oceľ. Bol zodpovedný za témy ako recyklovateľnosť, miera recyklácie, analýza životného cyklu (LCA - Life Cycle Analysis) a environmentálna stopa výrobku (PEF - Product Environmental Footprint). Rovnako bol aktívnym poradcom v prebiehajúcich diskusiách o Nariadení o obaloch a odpade z obalov (PPWR - Packaging and Packaging Waste Regulation), kde zdôrazňoval kľúčovú úlohu permanentných materiálov ako je oceľ, v obehovom hospodárstve.

"Počas piatich rokov svojho pôsobenia v APEAL Steve preukázal odborné zručnosti, znalosti a nadšenie pre obehovú ekonomiku. Sme radi, že bude viesť APEAL v tomto období dôležitých inovácií, a to nielen v oblasti udržateľnosti obalov, ale aj všeobecne v čase transformácie nášho sektora k zelenej oceli," uviedol prezident APEALu Luc Brantjes.

Steve Claus nahradí Alexisa Van Maerckeho, ktorý sa po siedmich rokoch vo funkcii rozhodol pre nové príležitosti v inom odvetví.

"Som rád, že môžem stavať na silných základoch nášho priemyslu v oblasti udržateľnosti a mám možnosť poukázať na neoceniteľnú úlohu, ktorú bude obalová oceľ zohrávať v našej udržateľnejšej budúcnosti," povedal Steve Claus.

Steve Claus predtým zastával rôzne pozície vo Fost Plus, belgickom EPR systéme pre obaly z domácností, pracoval pre EXPRA, alianciu EPR, a poskytoval poradenstvo priemyslu a inštitúciám v EÚ aj mimo nej pri zavádzaní inovatívnych a udržateľných obehových modelov založených na EPR. Získal magisterský titul v odbore aplikovaná ekonómia na Univerzite v Antverpách.

Prihláste sa a získajte prístup k zaujímavému obsahu

Prihlásiť sa