Zbierka užitočných vecí podporí ľudí v núdzi

Článok

Zbierka užitočných vecí podporí ľudí v núdzi


Súčasťou podujatia Dni dobrovoľníkov Hutníci pre Košice je aj tradičná dvojdňová Zbierka užitočných vecí. V piatok, 16. júna od 12.00 do 18.00 hod a v sobotu, 17. júna od 8.00 do 15.00 hod.

Chystáte sa zredukovať alebo obnoviť svoj šatník? Vytriediť malé oblečenie po deťoch a uvoľniť miesto pre väčšie veľkosti, pretože deti rastu ako z vody? Alebo túži vaše dieťa po novej školskej taške, peračníku a vám je ľúto vyhodiť tie, ktoré práve teraz používa? Nezbavujte sa ich nadobro, pretože určite sa ešte môžu niekomu zísť... Práve toto je cieľom tohtoročnej zbierky užitočných vecí. Poslúžia matkám v núdzi, ľuďom bez vlastného domova, ale aj tým, ktorí sú v náročných životných situáciách.

„V našich zariadeniach,“ informovala Silvia Hrabčáková z Arcidiecéznej charity Košice, „sa nám zídu predovšetkým posteľné obliečky, deky, plachty, uteráky, akékoľvek topánky pre deti, plienky, zavinovačky, kočiare, detské hračky, rôzne športové potreby, kuchynský riad, hygienické potreby (toaletný papier, dámske hygienické pomôcky, šampóny a sprchovacie gély, pracie prostriedky, prostriedky na umývanie riadu a, samozrejme, stále vieme zužitkovať trvanlivé potraviny (ryžu, cestoviny, olej, konzervy, kečup, strukoviny, cukor, mäsové konzervy, paštéty, džemy, med, instantné polievky, trvanlivé mlieko), oblečenie pánske a dámske na každodenné nosenie - tričká, svetre, rifle, tepláky, ponožky, spodnú bielizeň, športovú obuv.“

Prinesené veci, najmä čo sa oblečenia týka, musia byť čisté a vyprané.

Tak ako po minulé roky, aj tentoraz budú odbernými miestami OZ Jeseň života na Triede SNP 24 (vedľa obchodného centra Lunik II) a Arcidiecézna charita, Masarykova 2, Košice.

V prípade otázok kontaktujte Slávku Tvrdoňovú z Vonkajších vzťahov, 0917 704 467, stvrdonova@sk.uss.com

Prihláste sa a získajte prístup k zaujímavému obsahu

Prihlásiť sa