Zajtra si na obed určite dajte Bigos

Článok

Zajtra si na obed určite dajte Bigos


Na tento rok si spoločnosť Delirest pre nás pripravila viacero zaujímavých gastronomických zážitkov. Chýbať nebudú jedlá podľa gastro kalendára, obľúbené školy varenia, zavítajú k nám šéfkuchári z iných prevádzok, ochutnať budete môcť streetfood v podaní kuchárov z platformy Šuhajíci pri panvici.

Kreatívny manažér František Sedlák to zhrnul takto:  „Čakajú  nás zaujímavé a chutné jedlá.  Rozhodli sme sa, že predstavíme šéfkuchárov, ktorí pracujú v niektorej z 50 kuchýň Delirestu na Slovensku. Dali sme im možnosť navrhnúť a pripraviť zaujímavé jedlo. Prvým je Zdenko Hanišák, ktorý v rámci projektu Delirest expres – Polievka ako hlavné jedlo, zostavil recept na poľskú špecialitu. Podľa jeho receptu sa bude vo všetkých kuchyniach Delirestu  na Slovensku variť tento týždeň ako špecialita Bigos.“

V jedálňach v U. S. Steel Košice budete môcť toto jedlo ochutnať v stredu 10. januára.

Ak neviete, tak Bigos je jedným z poľských národných jedál. Je to hustá polievka alebo ragú z kyslej kapusty, mäsa a údenín, ktorá sa podáva s chlebom. Bigos nie je ľahké, diétne jedlo. Práve naopak, je to sýte zimné jedlo a jeho úlohou je zasýtiť a rozohriať.

Do Poľska toto jedlo vraj priniesol kráľ Vladislav II. Jagelonský, ktorý ho podával na poľovačkách.

Prihláste sa a získajte prístup k zaujímavému obsahu

Prihlásiť sa