Na tento rok si spoločnosť Delirest pre nás pripravila viacero zaujímavých gastronomických zážitkov. Chýbať nebudú jedlá podľa gastro kalendára, obľúbené školy varenia, zavítajú k nám šéfkuchári z iných prevádzok, ochutnať budete môcť streetfood v podaní kuchárov z platformy Šuhajíci pri panvici.
Kreatívny manažér František Sedlák to zhrnul takto: „Čakajú nás zaujímavé a chutné jedlá. Rozhodli sme sa, že predstavíme šéfkuchárov, ktorí pracujú v niektorej z 50 kuchýň Delirestu na Slovensku. Dali sme im možnosť navrhnúť a pripraviť zaujímavé jedlo. Prvým je Zdenko Hanišák, ktorý v rámci projektu Delirest expres – Polievka ako hlavné jedlo, zostavil recept na poľskú špecialitu. Podľa jeho receptu sa bude vo všetkých kuchyniach Delirestu na Slovensku variť tento týždeň ako špecialita Bigos.“
V jedálňach v U. S. Steel Košice budete môcť toto jedlo ochutnať v stredu 10. januára.
Ak neviete, tak Bigos je jedným z poľských národných jedál. Je to hustá polievka alebo ragú z kyslej kapusty, mäsa a údenín, ktorá sa podáva s chlebom. Bigos nie je ľahké, diétne jedlo. Práve naopak, je to sýte zimné jedlo a jeho úlohou je zasýtiť a rozohriať.
Do Poľska toto jedlo vraj priniesol kráľ Vladislav II. Jagelonský, ktorý ho podával na poľovačkách.