V pondelok budete môcť v našich jedálňach ochutnať špecialitu francúzskej kuchyne, ktorá je považovaná za najoriginálnejšiu kuchyňu pokiaľ ide o chuť, pestrosť, vzhľad a spôsob servírovania.
Svetu dala množstvo špecialít, ktoré sú dnes súčasťou jedálnych lístkov v reštauráciách po celom svete. Jedlá sú lahodné, nezaťažujú organizmus a sú najbližšie zásadám racionálnej výživy.
Čo z tejto kuchyne dostaneme v pondelok na tanier? Bude to bravčová panenka v dijonskej omáčke, so zapekanými krémovými zemiakmi.
Jedlo vyberal a recept zostavil kreatívny šéf Delirestu a šéfkuchár Fero Sedlák, ktorý nám k ponúkanej špecialite povedal: „Gratinované zemiaky alebo ich originálny názov „Pommes de terre gratinées“ patrí do francúzskej klasiky, ktorú by som určite nemohol vynechať v tomto jedle, spolu s omáčkou z horčice francúzskeho typu DIJON. Patrí medzi horčice, ktoré sa vyznačujú pikantnou chuťou a takou „francúzskou“ slanosťou. Celé toto jedlo dotvorí do dokonalosti šťavnatá bravčová panenka. Neváhajte ochutnať, určite to odporúčam.“