V Jump Arena je bezpečnosť alfou a omegou

Článok

V Jump Arena je bezpečnosť alfou a omegou


Prinášame vám ďalší z článkov, ako si užiť bezstarostné a bezpečné chvíle s rodinou aj na miestach, či v zariadeniach, v ktorých môžete platiť svojou Up kartou. Pripomíname, že k stovkám železiarov, ktorí už vo Family Safety Days vyhrali kredity v hodnote 40, 80 alebo 120 eur, začnú od konca septembra pribúdať stovky ďalších.

V dnešnom článku sa pozrieme do Jump Arena – moderného trampolínového parku na Slovensku.  K dispozícii je 27 trampolín, smečovanie, penová jama, skoky z veže do airbagu, ...  Vyskúšať sa dajú aj základné akrobatické prvky ako je odrazenie z kolien alebo zo sedu, salto vzad, alebo ďalšie adrenalínové zábavky.

S manažérkou Jump Arena Soňou Ciglánovou sme sa porozprávali, čo všetko robia preto, aby bola táto adrenalínová zábava bezpečnou.

Aby sa návštevník Jump Arena zabavil a bezpečne vyskákal, odporúčame, urobiť si rezerváciu. V potvrdzujúcom e-maile  dostanete v prílohe prevádzkový poriadok a odporúčanie dostaviť sa približne 15 – 20 minút skôr. Po príchode návštevník podpíše, že si prečítal a porozumel nášmu prevádzkovému poriadku a oboznámil sa s bezpečnostnými pravidlami.  Následne si pozrie krátke bezpečnostné video, v ktorom sú zahrnuté presné pravidlá. Je pripravené vtipne, aby mu porozumeli aj deti.  Po skončení videa zákazníci prechádzajú k trampolínam, kde dostanú dodatočné preškolenie a inštrukcie o tom, ako sa majú na trampolínach  správať.  Upozorňujeme ich hlavne na to, aby neporušovali pravidlá, že sa skáče na obidvoch nohách, nie na jednej nohe, že sa na trampolínach skáče a nie behá, že na každej trampolíne môže byť iba jeden človek a aby sledovali smer šípok odkiaľ sa vychádza. Skontrolujeme, aby so sebou na trampolínu nebrali šperky, žuvačky, prípadne okuliare. Na trampolínu môže ísť návštevník iba v protišmykových ponožkách, ktoré si u nás kúpi, alebo prinesie so sebou. V aréne máme zamestnancov, ktorí dohliadajú na bezpečnosť a dodržiavanie pravidiel, aby si zákazníci čo najviac užili zábavu a zaskákali si bezpečne.

Nemajú návštevníci problém s tým, že musia podstúpiť toľko školení?

Niekto áno, niekto nie. Máme aj dobré aj zlé skúsenosti. Občas sa objavia aj negatívne recenzie, že to zbytočne preháňame, že sa prišli zabaviť, vyblázniť....   Zvyknem odpovedať, áno, prišli ste sa vyblázniť, ale našou úlohou je to, aby to bolo pre vás  najbezpečnejšie a odchádzali ste od nás šťastní a zdraví, preto je u nás bezpečnosť alfou omegou a dbáme na ňu.

Aké máte pravidlá pre vstup detí? A chodia si k vám zaskákať aj dospelí?

Deti od 3 do 7 rokov môžu využívať trampolíny iba s aktívnym dozorom rodiča na trampolíne, teda rodič musí byť na trampolíne pri dieťati.  Jedine v tomto prípade neplatí pravidlo, že na trampolíne môže byť iba jeden človek.  Dospelý má dieťa pridržiavať, pomáhať mu a dávať na neho pozor, aby niekomu nevošlo do cesty.  Pri deťoch vo veku od 7 do 11 rokov už rodič nemusí byť s dieťaťom na trampolíne, ale  má povinnosť zostať v Jump Arena, pre prípad, že by sa niečo stalo.  Deti vo veku od 11 do 15 rokov môžu rodičia nechať v Jump Arena na vlastnú zodpovednosť, musia nám to však písomne potvrdiť. A juniori od 15 rokov, s občianskym preukazom, sú už zodpovední sami za seba.

Áno, chodia k nám aj dospelí, väčšinou využívajú posledné vstupy, neskôr večer od 19.00. Trampolína je pre každého človeka, takže kto je v dobrej zdravotnej kondícii, trúfa si a chce sa vyblázniť a vyplaviť trošku adrenalínu, tak je vítaný.

Koľko trvá jeden vstup?

Vstupy mame 60, 90 alebo 120 minútové.  Deti by samozrejme vydržali skákať aj celý deň, ale treba poznamenať, že aj tu je na mieste zvážiť bezpečnosť a neprepínať sily. Je vhodné dodržiavať pitný režim a robiť si malé prestávky na oddych.  

Stávajú sa na trampolínach úrazy?

Keď sa nedodržiavajú pravidlá, návštevníci idú nad svoje sily a sú pritom unavení, tak môže dochádzať k úrazom. Väčšinou sú to buchnutia, narazenia, vytknutie členka.... Prví sme pri zranenom my, ak to nie je rodič s dieťaťom do 7 rokov, ktorý je na trampolíne spolu s ním. Identifikujeme, čo sa stalo, o aké zranenie ide, ak je potrebné, tak je k dispozícii aj kamerový záznam. Následne aktívne pomáhame zranenému, adekvátne zabezpečujeme pomoc. Úrazov, ktoré končili lekárskym ošetrením máme v histórii prevádzky Jump Arena iba niekoľko. Našim poslaním je priniesť zábavu a šport nie starosti a zranenia.

Foto: Jump Arena

Prihláste sa a získajte prístup k zaujímavému obsahu

Prihlásiť sa