U. S. Steel získal certifikáciu ISO 45001 pre Great Lakes Works, U. S. Steel Košice

Článok

U. S. Steel získal certifikáciu ISO 45001 pre Great Lakes Works, U. S. Steel Košice


Prezident a CEO spoločnosti United States Steel Corporation David B. Burritt dnes (31. októbra 2022) oznámil, že spoločnosť U. S. Steel získala certifikáciu Medzinárodnej organizácie pre štandardizáciu (ISO) 45001 pre svoje závody Great Lakes Works a U. S. Steel Košice, a to viac ako rok pred svojim záväzkom získať najnovšiu globálnu akreditáciu bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci. David B. Burritt to oznámil počas svojich komentárov na podujatí ResponsibleSteel™ Forum III v Memphise, Tennessee. Spoločnosť U. S. Steel sa zaviazala dosiahnuť certifikáciu vo všetkých svojich zariadeniach do roku 2024 ako súčasť cieľov v oblasti zdravia a bezpečnosti načrtnutých v Správe o udržateľnosti za rok 2021 ( 2021 Sustainability Report). Certifikácia prevádzok v Košiciach na Slovensku a River Rouge a Ecorse, MI, sú prvé v rámci štandardu spoločnosti.

„Sme radi, že sme tento míľnik v oblasti bezpečnosti a udržateľnosti dosiahli viac ako celý rok pred naším cieľom na rok 2024. Fráza „Bezpečnosť na prvom mieste“ vznikla v našich oceliarňach v roku 1908 a každý deň bolo našou najdôležitejšou prioritou posielať našich zamestnancov bezpečne späť domov k ich rodinám,“ povedal David B. Burritt, prezident a CEO U. S. Steel. „Aby sme dosiahli našu stratégiu Best for All®, potrebujeme to najlepšie zo všetkého a vďaka vylepšenej štruktúre a údajom, ktoré ISO 45001 prináša do našich existujúcich najlepších osvedčených postupov, budeme môcť lepšie plniť náš záväzok na 360° bezpečnosť."

ISO 45001 sa zameriava na postup nad procesmi, ktorý umožňuje neustále zlepšovanie bezpečnosti, využíva holistický prístup k fyzickému, psychickému a kognitívnemu stavu pracovníkov, aby sa minimalizovalo riziko zranenia alebo smrti pri práci, a čo je najdôležitejšie, zahŕňa názory všetkých zainteresovaných strán v oblasti bezpečnosti. vrátane dodávateľov a zamestnancov.

„U. S. Steel sa zaviazal podporovať kultúru starostlivosti, vďaka ktorej je bezpečnosť zamestnancov najvyššou prioritou,“ povedal James E. Bruno, prezident U. S. Steel Košice. "Snažíme sa udržiavať najvyššie bezpečnostné štandardy, pričom sa vždy tešíme na to, že sme pripravení riešiť ďalšiu bezpečnostnú výzvu."

„Táto certifikácia stavia na našej kultúre nulových škôd, vrátane vývoja vylepšeného systému riadenia bezpečnosti, ktorý zamestnancom umožňuje posúdiť, znížiť a eliminovať riziká na pracovisku pomocou vylepšených bezpečnostných komunikačných systémov a silnejších bezpečnostných procesov dodávateľov,“ povedal Robert C. Rudge, Jr. , viceprezident pre bezpečnosť a ochranu závodov. „Certifikácia ISO 45001 poskytuje manažmentu a našim vysoko kvalifikovaným zamestnancom lepšie údaje a štruktúru, ktorá umožňuje proaktívne, strategické zlepšovanie bezpečnostných postupov, ako aj lepšie povedomie o vysokorizikových a vysokorizikových činnostiach, ktoré budú stavať na našich silných bezpečnostných záznamoch.“

Začiatkom tohto roka získala spoločnosť U. S. Steel ocenenie Green Cross for Safety Excellence Award® od Národnej rady pre bezpečnosť za rok 2022, ktoré oceňuje korporáciu, koalíciu alebo organizáciu, ktorá je neúnavná vo svojom úsilí o bezpečnosť. Spoločnosť U. S. Steel získala v roku 2022 ocenenie Safety and Health Excellence Recognition od Svetovej asociácie výrobcov ocele (World Steel Association) ako uznanie „za poskytnutie preukázateľných zlepšení v oblasti bezpečnosti a ochrany zdravia“. V roku 2021 spoločnosť dosiahla rekordný celosvetový počet dní, kedy sa počet pracovných prípadov nevzťahoval na 0,06, čo je o 90 % viac ako v porovnaní s celosvetovou mierou pracovných prípadov od Úradu pre štatistiku práce USA.

United States Steel Corporation, založená v roku 1901, je popredným výrobcom ocele. S neochvejným zameraním na bezpečnosť, stratégia spoločnosti Best for All® zameraná na zákazníka prispieva k bezpečnejšej a udržateľnejšej budúcnosti U. S. Steel a jej akcionárov. S obnoveným dôrazom na inovácie poskytuje U. S. Steel automobilový priemysel, stavebníctvo, spotrebiče, energetiku, kontajnery a obalový priemysel výrobkami z ocele s vysokou pridanou hodnotou, ako je patentovaná pokročilá vysokopevná oceľ XG3™ od U. S. Steel. Spoločnosť si tiež udržuje konkurenčne výhodnú produkciu železnej rudy a má ročnú kapacitu výroby surovej ocele 22,4 milióna ton netto. U. S. Steel má centrálu v Pittsburghu v Pensylvánii s prevádzkami svetovej úrovne po celých Spojených štátoch a v strednej Európe.
Viac informácií nájdete na  www.ussteel.com.

Prihláste sa a získajte prístup k zaujímavému obsahu

Prihlásiť sa