Turisti do Nízkych Tatier

Článok

Turisti do Nízkych Tatier


Klub turistov Víkend Košice pozýva záujemcov u turistiku a milovníkov prírody z radov zamestnancov U. S. Steel Košice na pešiu túru do Nízkych Tatier. Jednodňový zájazd sa uskutoční v sobotu 24. júla 2010. Odchod autobusu bude o 5.30 hod. z parkoviska pred Spoločenským pavilónom do Malužinej. Pre účastníkov je pripravená 20-km trasa so štartom z Malužinej do Svidovského sedla, odtiaľ na poľanu pod Ohnišťom a cez Michalovské sedlo, kopce Slemä a Brtkovica až do cieľa v Liptovskej Porúbke.

V pláne je návšteva mimoriadne atraktívneho miesta Ohnište, ktoré je klenotom slovenskej prírody. Poskytuje jeden z najkrajších výhľadov na Nízke Tatry, najmä na hrebene a kotliny v ich centrálnej časti. Počas túry účastníci prekonajú stúpanie 1 028 metrov a klesanie 1 121 metrov. Cena zájazdu je 14 eur, zahŕňa dopravu do Malužinej a z Liptovskej Porúbky späť do Košíc. Záujemcovia sa môžu prihlásiť u Jána Geschwandtnera na mobil 0903 636 589.

Účasť na akcii je na vlastné riziko, preto organizátor odporúča pre účastníkov jednodňové poistenie pre pešiu turistiku.

Prihláste sa a získajte prístup k zaujímavému obsahu

Prihlásiť sa