Tri grácie z umakartu - súťaž o lístky

Článok

Tri grácie z umakartu - súťaž o lístky


Viete, z akej mytológie pochádzajú Tri grácie? Medzi bohmi i ľuďmi boli všeobecne obľúbené - rozdávali radosť a láskavosť, pomáhali skrášľovať život. Podľa mýtov stáli na počiatku všetkého milého a pekného a im vďačili dievčatá i chlapci za svoju krásu.

Tri vynikajúce slovenské herečky Kamila Magálová, Petra Polnišová a Marta Sládečková sa koncom januára predstavia Košičanom na divadelnom predstavení, ktoré prináša Mestské divadlo Košice ako Tri grácie z umakartu.

Je to trpká komédia o stretnutí, ktoré raz muselo prísť, ale aj tak bolo nečakané. Kaderníčka Marta je čerstvá dôchodkyňa. Je to typ ženy, ktorý vie, kde sa čo „šustne“ a na všetko má svojrázny názor. Jej sestra Helena žila dlhé roky vo Švajčiarsku a teraz sa vracia späť domov doriešiť dedičstvo po matke. V skutočnosti ale hľadá nový zmysel života. Eva je Martina dcéra, trochu pri tele, ale inak skvelá ženská so zmyslom pre humor. S mamou už niekoľko mesiacov plánujú jej svadbu. Keď však Eva stojí v salóne vo svadobných šatách, zisťuje, že sa vlastne ani vydávať nechce.  A tak uteká domov k mame, aby si premyslela, čo ďalej robiť so životom. A všetko sa môže začať...

Mestské divadlo Košice uvedie toto predstavenie 28. a 29. januára.  V predaji je už len zopár posledných vstupeniek na balkón. Celý program nájdete na www.mestskedivadlokosice.sk

Foto: Ctibor Bachratý

My dvom z vás ponúkame po dve vstupenky na predstavenie, ktoré bude v pondelok 29. januára. Stačí pre to urobiť veľmi jednoduchý krok – správne odpovedať na súťažnú otázku, ktorou sa vraciame na začiatok článku a do mytológie. Urobiť tak môžete do 22. januára.

Musíte sa prihlásiť

Prihláste sa a získajte prístup k zaujímavému obsahu

Prihlásiť sa