Tešili sa z hokeja i z klubových šiltoviek a šálov

Článok

Tešili sa z hokeja i z klubových šiltoviek a šálov


Včerajší zápas medzi Košičanmi a Nitranmi v Steel aréne síce nedopadol podľa prianí fanúšikov, zato však príležitosť vidieť hokejový duel na vlastné oči a nasať atmosféru povzbudzovaním burácajúceho štadiónu urobila rodinám košických oceliarov zaradeným do tohtoročného projektu Sme s vami v pravý čas, radosť. Na zápas ich ešte na prvom, zoznamovacom, stretnutí v lanskom decembri pozvala viceprezidentka pre energie a generálna právna zástupkyňa Elena Petrášková. Svoj sľub splnila v nedeľu 21. januára.

Škoda len, že nemohli prísť všetci. No Benešovci, Szilágyiovci, Vagašovci, Zlackí, UrbanovciKurilkovci si opätovné stretnutie, na ktorom nechýbal ani viceprezident pre výrobu Marcel Novosad a jeho manželka Viera, nesporne užili. Aj vďaka manažérke projektu Ivete Falátovej z útvaru Riaditeľa pre vonkajšie vzťahy  a Ženskej sieti, ktorá ho zorganizovala na jednotku.

A kým na ľade pod pozorným okom divákov bojovali oba celky naplno, rodiny prišiel pozdraviť aj „domáci“ - člen dozornej rady HC Košice Vladimír Kováč. A nie s prázdnymi rukami. Každému priniesol milú pozornosť – klubovú šiltovku i šál. Ako darček, na pamiatku.

„Prehrali sme, čo už. Ale hokej bol skvelý, ďakujeme,“ netajil sklamanie z výsledku pri rozlúčke Erik Urban.

„A tak dobre to na začiatku vyzeralo,“ pridali svoje postrehy aj ostatní, vrátane Michaely Vagaš, majúc na mysli prvú tretinu, keď HC Košice viedol 1:0. Jej synovia TeodorTimon, zdá sa, majú šport radi. Ich dedko prezradil, že starší Teodor už chodí hrať futbal, no zaujíma ho aj hokej. Nakoniec, bolo to aj vidieť počas celého zápasu. Stačilo sa naňho pozrieť. V hľadisku zazrel aj svojho spoluhráča, s ktorým sa na diaľku dorozumieval.  Malý Tobias Beneš bol po celý čas, ktorý strávil v novom prostredí, ako slniečko. Krásne usmievavé a pokojné dieťa si získalo srdce každého. „Chceli sme prísť, tak sme tu aj so synom a našou Elianou,“ povedala mama Adriana. „Tobiasko je stále taký usmievavý. Nikoho sa nebojí, je veľmi živý, zvedavý, vnímavý, má rád svetielka...Tu si to užil dosýta.“ A jeho hrdý ocko len dodal: „Nie som v Steel aréne po prvý raz, keď bude syn veľký, určite budeme chodiť častejšie na hokej, ale i na futbal.“

Prihláste sa a získajte prístup k zaujímavému obsahu

Prihlásiť sa