Súťažte s Auto Gabriel: Výhercu čaká víkend v Audi Q4 Sportback e-tron

Článok

Súťažte s Auto Gabriel: Výhercu čaká víkend v Audi Q4 Sportback e-tron


Audi Q4 Sportback e-tron zaujme nielen moderným športovým dizajnom, ale aj nízkym aerodynamickým odporom cx = 0,28, čo je vo svete SUV veľmi zaujímavý údaj. Aerodynamický odpor, zásadným spôsobom ovplyvňuje spotrebu elektrickej energie a tým aj dojazd vozidiel. Ten dosahuje podľa metodiky WLTP až 520 kilometrov. To sľubuje bezproblémové cestovanie aj na dlhé vzdialenosti, napríklad v čase dovoleniek.

Prevetrajte počas výherného víkendu Audi Q4 Sportback e-tron na dlhšiu vzdialenosť a vyskúšajte si aj samotné nabíjanie vozidla.

Ako ďaleko sa dostanem, od čoho závisí dojazd?

Dojazd, ktorý je možné dosiahnuť s elektrickým vozidlom, závisí od rôznych faktorov, ako je napríklad individuálny štýl jazdy, zvolený režim systému Drive Select, zapnuté elektrické zariadenia, konfigurácia vozidla a náklad, klimatické podmienky (zima, teplo, dážď, vietor), príslušenstvo, napríklad strešný nosič.

Kde môžem nabíjať e-tron?

Vďaka mobilnému a flexibilnému nabíjaciemu systému e-tron kompakt, ktorý je súčasťou sériovej výbavy, môžete nabíjať vozidlo jednoducho a pohodlne doma. Všade, kde je dostupná elektrická zásuvka. Pre rýchlejšie nabitie vozidla aj na kompatibilných verejných nabíjacích staniciach.

Ako dlho trvá proces nabíjania?

Doba nabíjania batérie sa môže líšiť v závislosti od rôznych faktorov, ako je teplota okolia, použitie iných zástrčiek špecifických pre danú krajinu, funkcie klimatizácie pred jazdou (napr. vzdialene ovládaná klimatizácia vozidla). Batérie v Audi majú optimalizované chemické zloženie článkov, čím sa nabíjací výkon zvýšil.
Príklad: Audi Q4 Sportback e-tron 40 má kapacitu batérie brutto: 82 kWh
Nabíjanie striedavým prúdom s výkonom 11 kW (čas nabíjania 0 % - 100% )  trvá približne 7 a pol hodiny. Nabíjanie jednosmerným prúdom na rýchlo nabíjacej stanici (čas nabíjania 10 % - 80 %) – trvá približne 29 minút.

Môžem nabíjať modely Audi e-tron aj keď prší?

Nabíjanie v daždi alebo vlhku je úplne neškodné. Batérie, zástrčky a nabíjacie stanice podliehajú prísnym normám a predpisom a elektrina prúdi len vtedy, keď je stanica v dokonalom kontakte s vozidlom.

Ste pripravený na elektrickú mobilitu? Nič neprekoná vlastnú skúsenosť. Využite skvelú príležitosť a zapojte sa do našej súťaže o elektrické vozidlo Audi Q4 Sportback e-tron na celý víkend od požičovne RentAuto. 

Na to, aby ste správne odpovedali, máte týždeň. Vaše odpovede čakáme do 12. marca a žrebovať budeme o deň neskôr.

Musíte sa prihlásiť

Prihláste sa a získajte prístup k zaujímavému obsahu

Prihlásiť sa