Sme vo finále Via Bona

Článok

Sme vo finále Via Bona


S projektom Oceliari spolu pomáhajú utečencom z Ukrajiny sme postúpili do finále Via Bona organizovanej Nadáciou Pontis, v kategórii Dobrý partner komunity. Finalistov vyberali nezávislé komisie.  Do finále v tejto kategórii postúpila aj BILLA s projektom Zdravé oči už v škôlke a ďalším finalistom je Baterkáreň - s projektom Komunitné a vzdelávacie re-use centrum.

Včera prezentovali finalisti viacerých kategórií, ktorí sa uchádzajú o zisk ocenenia Via Bona svoje projekty pred porotou.

My sme v našej prezentácii zdôraznili 5 hlavných plusov, ktoré najlepšie charakterizujú tento náš projekt. Bola to rýchlosť, na vzniknutú situáciu sme reagovali okamžite a s pomocou sme začali hneď po vypuknutí vojny. Druhým veľkým plusom bola naša znalosť prostredia, čo nám umožnilo ihneď osloviť partnerov, s ktorými máme dobré skúsenosti. Tretím veľkým plusom bola konkrétnosť a adresnosť – pomáhali sme tak, a v takom rozsahu, ako to bolo potrebné. Určite najväčším plusom je to, že sme konali a pomáhali spolu: zamestnanci, firma a nadácia. Naša pomoc sa neskončila, pokračuje ďalej – to je piate plus nášho projektu. Stále poskytujeme ubytovanie a stravu pre ukrajinských utečencov v našom zariadení v Medzeve, aktuálne napríklad kupujeme dva generátory pre ukrajinské nemocnice.

Víťazi ceny Via Bona Slovakia za rok 2022 budú slávnostne vyhlásení 11. mája.

 

Posledné prípravy na ceste do  Bratislavy.

Prihláste sa a získajte prístup k zaujímavému obsahu

Prihlásiť sa