ŠFK vydá vinyl z koncertu Má vlast

Článok

ŠFK vydá vinyl z koncertu Má vlast


Hudobný svet si 2. marca pripomenul 200. výročie narodenia významného českého skladateľa Bedřicha Smetanu. Štátna filharmónia Košice (ŠFK) pri tejto príležitosti uvedie Smetanovo ikonické dielo Má vlast a na jeho počesť spustila crowdfundingovú kampaň so zámerom vydať vinyl so živou nahrávkou tohto koncertu.

Na podporu svojho zámeru vyzvala ŠFK širokú verejnosť prostredníctvom crowdfundingovej kampane na StartLabe. Vďaka 105 podporovateľom, ktorí sa výberom niektorej z odmien do kampane zapojili, vyzbierali cieľovú čiastku potrebnú na pokrytie nákladov na vydanie 200 vinylov už za 14 dní. Prvá crowdfundingová kampaň v histórii ŠFK sa tak stala úspešnou.

Crowdfundingová kampaň sa však vyzbieraním cieľovej čiastky nekončí. Do 20. marca 2024 majú priaznivci ŠFK výberom niektorej z odmien na platforme StartLab naďalej možnosť košickú filharmóniu podporiť. Po vyzbieraní cieľovej čiastky sa totiž ŠFK rozhodla stanoviť si nový míľnik – radi by s ďalšími získanými finančnými prostriedkami z kampane pokryli aj náklady spojené so samotným nahrávaním koncertu.

Okrem vinylovej limitky a CD so záznamom z koncertu košických filharmonikov v naštudovaní šéfdirigenta Roberta Jindru bol veľký záujem aj o lukratívne vstupenky na samotný koncert. Tie sa z ponuky odmien na StartLabe vypredali ako prvé. Záujemcovia si však môžu stále vybrať okrem hudobných nosičov či dirigentskej taktovky aj nevšedné zážitky: exkluzívnu večeru so šéfdirigentom či exkurziu po zákulisí košickej filky.

Kampaň na StartLab.sk:

https://www.startlab.sk/mavlastnavinyle/

Prihláste sa a získajte prístup k zaujímavému obsahu

Prihlásiť sa