Seniori tvorili jesenné dekorácie

Článok

Seniori tvorili jesenné dekorácie


Pestré, farebné... presne ako jeseň. Také bolo tretie tvorenie senioriek z Jesene života, ktoré pre nich vďaka podpore Nadácie U. S. Steel Košice pripravila Karin Mikulášová z  OZ Tvorivá dielňa.

V rámci projektu Štyri ročné obdobia naši seniori už absolvovali zaujímavú prednášku o mede spojenú s výrobou sviečok, maľovanie obrázkov kvietkov v botanickej záhrade a toto tretie stretnutie na ich domácej pôde im prinieslo príležitosť vytvoriť si peknú, jesennú dekoráciu.

Možností mali niekoľko a mnohé účastníčky podujatia s radosťou využili všetky. Vlastnoručne si vyrobili obrázky s použitím kamienkov, dreva, mušličiek a stabilizovaného machu. V priehľadnej sklenenej guli si vytvorili malú „záhradku“ prípadne ikebanu a v „kurze“ bola aj výroba jesenných venčekov na dvere.

Zuzana Chalachanová (na snímke vpravo) si vyrobila veľmi pekný machový obrázok, s tvorením skúsenosti má, pravidelne si doma vyrába dekorácie najmä pred Veľkonočnými a Vianočnými sviatkami: “Obrázky z machu robí aj moja nevesta. Vždy sa mi páčili a obdivovala som ich. Som rada, že teraz som si jeden vyrobila aj ja sama. Určite si tento obrázok zavesím doma“

 

Aj Terka Palonderová a Marta Lukáčová si doma robievajú dekorácie nielen  pred sviatkami, ale aj na jar či na jeseň.  „Ďakujem za ta túto príležitosť, bolo to zaujímavé a naučila som sa  aj niečo nové“, povedala Marta Lukáčová (na snímke vľavo).

Všetky účastníčky mali z tvorivého stretnutia veľkú radosť. Viaceré si prvý raz vyskúšali prácu s taviacou pištoľou a hlavne, odniesli si pekné výrobky, ktoré skrášlia ich domácnosti. Už teraz sa tešia na posledné tvorivé stretnutie, na ktorom si budú vyrábať vianočné ozdoby a dekorácie.

Popri tvorení sme si našli čas aj na otázku, aké mali naši seniori leto a nestačili sme žasnúť z odpovede Anky Havierovej, šéfky OZ Jeseň života: „Absolvovali sme mestskú ligu v stolnom tenise.  Družstvo mužov s kapitánom Mirom Koscelanským získalo druhé miesto. V súťaži jednotlivcov zvíťazil náš Štefan Lysý. Stále hráme ligu v petangu, ktorá ešte trvá, aktuálne dohrávame základnú časť.  Družstvo našich mužov vyhralo z 11 zápasov 10 a my ženy sme z 12 zápasov vyhrali 7, pričom vlani sme skončili na predposlednom mieste.“

Terka Némethová zodpovedná za zájazdy a výlety ešte dodala: „V júni sme boli v Liptovskom Jáne, v júli sme sa boli kúpať v Maďarsku a teraz sa 92 ľudí chystá do Bardejovských kúpeľov. Ešte máme v pláne trojdňový poznávací zájazd do Krakova.“

 

 

Prihláste sa a získajte prístup k zaujímavému obsahu

Prihlásiť sa