Rehabilitácia pomohla už stovkám ľudí

Článok

Rehabilitácia pomohla už stovkám ľudí


Špecifická forma liečby a liečebnej rehabilitácie je celkom zložitý názov v skutočnosti veľmi príjemného a najmä užitočného programu.  „V našom podniku má tento program viac ako 20 ročnú históriu a jeho využívanie je zakotvené v Kolektívnej zmluve. Program je hradený zo Sociálneho fondu a ročne sa ho môže, v rámci svojho voľna, zúčastniť 80 ľudí.  Škoda, že boli roky, keď sa nám nepodarilo túto kapacitu využiť naplno,“ uviedol Miroslav Sajko z Ľudských zdrojov.

O čo presne ide?  O kvalitnú 5-dňovú rehabilitáciu na Fyziatricko – rehabilitačnom oddelení Nemocnice Košice – Šaca.

Prvýkrát som sa tohto programu zúčastnila aj ja, spolu s troma ďalšími kolegami z našej firmy.  Po vstupnej prehliadke u lekára, ktorý každému z nás rozpísal rôzne formy rehabilitácie, sa rozbehol kolotoč procedúr.   Všetci sme sa denne stretávali na spoločnom, polhodinovom cvičení, po ktorom sme sa rozišli každý svojim smerom  – na masáže, elektroliečbu, magnetoterapiu, parafín, do vírivky... podľa toho, čo mal kto predpísané.  Ja som mala 5 procedúr. Naplánované boli jedna za druhou, nikde som nemusela čakať ani minútu,  fungovalo to presne ako hodinky.  Ak k tomu prirátam naozaj „zlaté“ ruky masérov, veľmi ochotný personál a kvalitné prístroje,  výsledok ma vôbec neprekvapil – cítim sa omnoho lepšie.

A ako pochodili traja kolegovia z firmy?

Irena Galajdová, DZ Expedícia:

(na fotke vľavo)

Už som podobný program absolvovala v minulosti.  Je to veľmi dobré, trošku si dať telo do poriadku. Top boli asi masáže, ale aj cvičenie. Človek tak aspoň zistí, aké má svaly.

Monika Paľová, Kontroloing:

(na fotke druhá zľava)

Absolvovala som už rehabilitácie, aj keď nie cez tento program. Pomáha to. Najviac oceňujem cvičenia a už by som sa konečne chcela naučiť , ako pritom správne dýchať. Potvrdila som si, že keď to bude akútne, tak prídem a určite mi tu pomôžu. Sú tu šikovní ľudia a kvalitné prístroje.

Peter Bobko, Elektroúdržba:

Každý deň som mal až 8 procedúr. Zatiaľ necítim výrazné zlepšenie, ale je to príliš krátka doba. Takýto intenzívny  program som ešte neabsolvoval, určite by som ho odporúčal aj kolegom.

Záver: Všetci štyria odporúčame podať si žiadosť o poskytnutie príspevku zo Sociálneho fondu na Špecifickú formu liečby a liečebnej rehabilitácie na rok 2024.   Určite vás budeme na X App informovať, kedy tak bude možné urobiť. Žiadosti sa vyhodnocujú vo Financiali, kde sa zostaví poradie prihlásených.  Jedným z kritérií je či a aké benefity zamestnanec čerpal za posledných 10 rokov, či už sa tohto programu zúčastnil a podobne.

Prihláste sa a získajte prístup k zaujímavému obsahu

Prihlásiť sa