Primárka Mária Katuščáková sa uchádza o titul Slovenka roka

Článok

Primárka Mária Katuščáková sa uchádza o titul Slovenka roka


Takmer 70 percent našich zamestnancov má svojho všeobecného lekára v Nemocnici AGEL Košice – Šaca, ktorí tým pádom využívajú aj služby nemocnice a zdravotnú pomoc na rôznych oddeleniach a špecializovaných pracoviskách. Nemocnica patrí podľa ankiet k top nemocniciam na Slovensku, tak je pochopiteľne aj dopyt po ich službách vysoký.

Mnohí z nás poznajú, mnohým z nás určite aj pomohla,  primárka z Kliniky liečebnej rehabilitácie Nemocnice AGEL Košice-Šaca Mária Katuščáková. Má atestáciu nielen z fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie, ale aj z neurológie, čo je v súčasnosti považované za vzácnosť. Avšak nielen vďaka jej pracovným zručnostiam sa  uchádza o prvenstvo v prestížnej ankete Slovenka roka, kategória Zdravotníctvo.

„Pracovať v tomto odbore znamená neustále sa učiť, oboznamovať  sa s  novými  metódami liečby a ich zavádzaním do praxe, novými možnosťami využitia moderných prístrojov, robotických prístrojov, čo je spojené s hodinami školení, absolvovaním pracovných pobytov mimo domova. Za vysoko profesionálne a odborné vedomosti som vďačná ľuďom v mojej blízkosti, považujem sa za šťastného človeka, ktorý na svojej životnej ceste stretol tím ľudí túžiacich po nových vedomostiach, po vzdelávaní, zavadzaní nových kvalitných metodík do praxe a prístrojov do terapie,“ hovorí Mária Katuščáková.

Myslí si, že veľa mladých lekárov po škole nastúpi na rehabilitáciu preto, že nie je voľné iné pracovné miesto a považujú to len za prechodnú stanicu. „Samotné štúdium na vysokej škole nevenuje  pozornosť rehabilitácii dostatočne. Až pobyt na lôžkových rehabilitačných oddeleniach ich usmerní, aké zložité multiodborové je prepojenie rehabilitácie a aký široký záber odborných vedomostí potrebujete pre kvalitnú rehabilitáciu. V rehabilitácii ste tak trochu ortopéd, traumatológ, neurológ, internista, cievny špecialista... a najťažšie je vychovať kvalitných fyziatrov,“ približuje primárka a dodáva: „Moja práca je druhým domovom, dala mi veľa priateľov, mladých ľudí plných energie, ktorú si od nich čerpám a pretváram do činov. Snažím sa, aby kolektív, ktorý vediem, sa rád vracal na pracovisko a bol aj pre nich istotou a milovaným zázemím.“

Mária Katuščáková sa uchádza o prvenstvo v ankete Slovenka roka v kategórii Zdravotníctvo. Hlasovať za ňu môžete do 20. júna 2023 prostredníctvom SMS na číslo 7400 v tvare SR 27, kupónmi z týždenníka Slovenka alebo online na  https://www.slovenkaroka.sk/hlasovanie/

 

Prihláste sa a získajte prístup k zaujímavému obsahu

Prihlásiť sa