V jednoduchosti je sila. To platí o talianskej kuchyni dvojnásobne, pretože sa naozaj vyznačuje jednoduchosťou ale pritom aj rafinovanou pestrosťou a nápaditosťou. Rovnako ako kuchyňa iných stredomorských krajín, je veľmi bohatá a pestrá vďaka rôznym kultúrnym a národným vplyvom (Kelti, Gréci, Etruskovia, Rimania, Arabi, Normani, Rakúšania, Španieli...).
Každá talianska oblasť má aj svoje regionálne špeciality, na ktoré sú obyvatelia toho ktorého regiónu mimoriadne hrdí.
Zajtra, vo štvrtok 22. 8. 2024 môžete vo všetkých jedálňach Delirestu v rámci podujatia Gastrokalendár ochutnať špecialitu, ktorá pochádza z 19. storočia, z okolia Ríma. Bude to talianska klasika - kuracia SALTIMBOCCA.
„Vo svojej podstate je to jednoduché jedlo, ako je v talianskej kuchyni zvykom. Je zaujímavé kombináciou šalvie, slaniny, jemne kyslej omáčky a rozmarínu na zemiakoch,“ predstavuje taliansku špecialitu Fero Sedlák, kreatívny šéf Delirestu.