Novinky v našich jedálňach na tento týždeň

Článok

Novinky v našich jedálňach na tento týždeň


Od dnes nájdete v jedálňach v ponuke ďalšie špeciality, ktoré pripravuje šéfkuchár František Sedlák. Konkrétne dnes určite ochutnajte v jedálni vo Vstupnom areáli Pomaly pečenú krkovičku, karamelizovanú červenú  kapustu s jablkami a bylinkové zemiakové šúľance.

„Toto jedlo je z kategórie “Klasika po mojom” rád prerábam jedlá,  ktoré každý pozná, ale spestrím ich vložením môjho rukopisu do jedla. Šťavnatá krkovička doladená sladkokyslou, dusenou, jemne chrumkavou kapustou s jablkami na karameli ulahodí každému,“ predstavuje šéfkuchár dnešnú špecialitu.

Zajtra pre vás pripraví Tymiánové kuracie prsia, krémovú pohánku a pečenú cviklu.

„Chcem prinášať ľuďom suroviny alebo jedlá, na ktoré sa trocha zabúda, ale sú chutné, zdravé,  najmä lokálne a vychádzajú z našej tradičnej kuchyne. Pohánka je jednoročná bylina z čeľade stavikrvovitých, príbuzná je s rebarborou a štiavom kyslým. Je vysoká, má červenkastú, dutú a málo rozvetvenú byľ. Listy sú srdcovité, biele, alebo ružovkasté, kvietky rastú v súkvetiach. Semená sú tmavohnedej farby, zvláštneho trojhranného tvaru. Ide o nenáročnú rastlinu, ktorej pôvod nájdeme v strednej a juhovýchodnej Ázii.

V obľube bola u Rusov aj Turkov, ktorí ju pestovali a následne sa počas nájazdov Turkov „pohanov“ dostala až k nám a odtiaľ si nesie aj svoj názov pohánka,“ hovorí František Sedlák.

Tieto dve jedlá budete môcť potom ochutnať vo štvrtok a piatok aj v jedálni ÚMD.

Ďalšie novinky z dielne Compass Group, ktoré nájdete v jedálni vo Vstupnom areáli,  predstavuje Radoslav Lakatoš:Včera mohli naši zákazníci ochutnať  Listový mix šalát, grilovaný encián, medovo-horčicový dresing, dnes ponúkame Gazdovskú pizzu, v stredu Buddha bowl s kuracím mäsom, kuskusom a pečeným batatom, vo štvrtok bude Capri pizza a v piatok to bude  "LEPEŇAK" sendvič  s vyprážanými kuracími prsami, majonézou, šalátom a strúhaným syrom.“

Prihláste sa a získajte prístup k zaujímavému obsahu

Prihlásiť sa