Nenechajte si ujsť príležitosť maximalizovať dobro pre svoju komunitu!

Článok

Nenechajte si ujsť príležitosť maximalizovať dobro pre svoju komunitu!


Vedeli ste, že apríl je svetovým mesiacom dobrovoľníctva? U nás v U. S. Steel Košice sa dobrovoľníctvu rôznymi aktivitami venujeme počas celého roka, ale naše najväčšie podujatie, Dni dobrovoľníkov Hutníci pre Košice, organizujeme zvyčajne v júni. Ale boli už aj v máji či septembri. Ochota nezištne pomáhať druhým nie je časovo limitovaná.

Táto výzva však smeruje k tým zamestnancom, ktorí pomáhajú INDIVIDUÁLNE vo svojich mestách a obciach, vo svojich komunitách. Korporácia U. S. Steel aj tento rok vyhlásila súťaž Dobrovoľník roka USS a nominovať sa bude možné s dobrovoľníckymi aktivitami vykonávanými medzi 1. novembrom 2022  a 31. októbrom 2023.

Pripomíname, že 39 šampióni dobrovoľníctva, ktorí boli ocenení v januári, získali aj peňažný dar od 5000 do 15000 USD/EUR pre neziskové organizácie, ktorým pomáhali. Dosah ich dobročinnosti sa tak mohol znásobiť.

Naše ocenené kolegyne a kolegovia sa venovali pomoci utečencom, ochrane životného prostredia i rozvoju detskej historickej železnice. V amerických prevádzkach boli ocenení dobrovoľní hasiči, tréneri zdravotne znevýhodnených malých či dospelých športovcov, ľudia podporujúci vzdelávanie či starajúci sa o opustené zvieratá. Celkové víťazstvo si odniesol Raymond Tarnow, ktorý pomáha ľuďom trpiacim rôznymi post-traumatickými stavmi, konkrétne vojnovým veteránom. Oblastí, kde sa dá dobrovoľnícky angažovať, je skutočne veľa.

Prihláste sa a získajte prístup k zaujímavému obsahu

Prihlásiť sa