Naši zaujali na medzinárodnej konferencii údržbárov

Článok

Naši zaujali na medzinárodnej konferencii údržbárov


Jubilejný 20. ročník medzinárodnej konferencie Národné fórum údržby 2021 sa konal v Trnave. Údržbárskeho fóra sa zúčastnilo 194 účastníkov. Okrem domácich vystúpilo aj 25 zahraničných spíkrov.
Za USSK sa tejto údržbárskej kon
ferencii zúčastnili 6 zástupcovia: Peter Gazsi, Generálny manažér pre transformáciu údržby a podporu výroby, Karol Nezval, Branislav Kyseľ, Milan Lučan a Juraj Valent. Ako člen organizačného výboru sa podujatia zúčastnil aj Marko Rentka.
O tom, že proces transformácie údržby je dôležitý nielen pre našu firmu, ale aj pre ostatné spoločnosti, svedčil aj najvyšší záujem o ich prednášky, ktorý malo až 93 % zúčastnených
a samozrejme veľké množstvo otázok týkajúcich sa prezentovaných oblastí. Odbornú kvalitu
a aktuálnosť danej problematiky potvrdil rebríček prezentácií, kde sa prezentácie USSK umiestnili
v Top 3 prezentáciách na Národnom fóre údržby 2021.
Cieľom konferencie bolo priniesť aktuálne informácie v oblasti údržby a vytvoriť vhodné podmienky na výmenu skúseností  odborníkov v údržbe nielen zo Slovenska, ale aj zo zahraničia. Konferencia bola rozdelená na 5 tematických okruhov:
Progresívne technológie údržby, Najlepšia prax
a informačné systémy v údržbe, Bezpečnosť a životné prostredie v údržbe, Prediktívna údržba
a diagnostika a Špeciálne témy.
V oblasti Najlepšia prax a informačné systémy v údržbe predstavil výsledky Transformačného procesu údržby v USSK Peter Gazsi, ktorý vysvetlil ciele a dôvody potreby Transformácie údržby
v U. S. Steel Košice, spolu aj so stratégiou údržby na najbližšie obdobie. Následne boli účastníci konferencie oboznámení s jednotlivými vlnami – etapami transformácie.
Tému Zlepšenie plánovania a rozvrhovania prác zameranú aj na zvyšovanie produktivity práce predniesol Juraj Valent. Zvýšenie spoľahlivosti zariadení
– RCM spolu s určovaním kritickosti zariadení a nastavovanie správnej stratégie údržby na zariadenia vysvetlil Branislav Kyseľ. Informácie o IT podpore pre proces údržby, systém reportingu, sledovanie a vyhodnocovania KPI a nežiaducich udalostí prezentoval Milan Lučan.
Prínosom konferencie boli nielen informácie o nových trendoch a technológiách v údržbe, ale aj nastavenie spolupráce a výmena osobných skúseností medzi jednotlivými účastníkmi konferencie, ktoré by mali pokračovať na najbližšom Národnom fóre údržby na budúci rok.

Prihláste sa a získajte prístup k zaujímavému obsahu

Prihlásiť sa