Najkrajší týždeň prázdnin detí z Luníka IX

Článok

Najkrajší týždeň prázdnin detí z Luníka IX


Občianske združenie Oheň nádeje organizuje za výdatnej podpory Saleziánov don Bosca a dobrovoľníkov, mladých ľudí z celého Slovenska, rôzne podujatia pre deti a mladých ľudí zo sídliska Luník IX v Košiciach. V júli zorganizovali 5 táborov: jeden týždenný prímestský priamo na košickom sídlisku a štyri štvordňové pobytové pre menšie skupiny chlapcov a dievčat, ktorí sú zapojení do celoročnej činnosti v pastoračnom centre,  na chate v oblasti bývalých kúpeľov Borda v Slanských vrchoch.

Vďaka podpore Nadácie U. S. Steel Košice sa prímestského tábora mohlo zúčastniť šesťdesiat najaktívnejších rómskych detí, o ktorých sa starala dvadsiatka animátorov. Okrem štyroch miestnych saleziánov boli animátormi traja pastorační pracovníci, celoroční dobrovoľníci z Košíc a okolia a mladí z celého Slovenska pôsobiaci pri v iných saleziánskych strediskách, či vyslanci misijnej organizácie Savio a Vides. Nechýbali štyria miestni animátori. Jednoducho mladí ľudia s ochotným srdcom túžiacim pomáhať.  Súčasťou programu prímestského tábora boli scénky, z ktorých sa deti každý deň dozvedeli niečo nové z príbehu putovania Mojžiša a jemu Bohom zverenému ľudu. Dokonca nielen obrazne, ale skutočne prešli cez Červené more, keď ich na Medveďovej hore (cca 2 km od Luníka IX) stretla búrka. Nechýbali tvorivé dielne, súťaženie v skupinkách, vodné hry, sídlisková hra po Luníku IX, či plnenie zábavných a poučných úloh. Vyvrcholením týždenných aktivít bolo roztancovanie stovky ďalších detí a mladých, ktorí sa tábora z kapacitných dôvodov nemohli zúčastniť.

Don Peter Roth zo Saleziánov don Bosca hodnotí príležitosť, ktorú deti dostali aj vďaka našej podpore takto: "Aj tento rok sme privítali v  našom tábore mladých vysokoškolákov a mladých pracujúcich od Bratislavy po Humenné, ktorí dobrovoľne obetovali svoj čas. Odmenou im bolo spontánne prijatie a nefalšované úsmevy od miestnych detí, ktoré zažili najkrajší týždeň svojich letných prázdnin."

Prihláste sa a získajte prístup k zaujímavému obsahu

Prihlásiť sa