Maškrtné jazýčky si prídu na svoje už zajtra

Článok

Maškrtné jazýčky si prídu na svoje už zajtra


Na jar potešil maškrtné jazýčky oceliarov hosťujúci šéfkuchár Marek Ort, ktorý prišiel do U. S. Steel Košice v rámci projektu Delirest - Obed v práci. Varil vtedy v kuchyni ÚMD.

Tento piatok sa do Košíc vracia a variť bude tentoraz v kuchyni vo Vstupnom areáli. Chutné jedlo nielen navarí, ale bude ho osobne aj podávať, a tak budú mať záujemcovia príležitosť s Marekom Ortom sa aj odfotiť alebo porozprávať.

Je to uznávaný šéfkuchár, ktorý získal mnoho ocenení a je aj držiteľom ceny GRAND PRIX za celoživotný prínos do našej gastronómie. Tento týždeň účinkuje aj s kreatívnym šéfom a šéfkuchárom Delirestu Ferom Sedlákom  v televíznej show o varení -  Bez servítky. 

V príprave receptov vychádza z klasických surovín prerobených do modernej úpravy. Rád vymýšľa nové kombinácie a zaujímavé chute, aby zákazníka prekvapil niečím novým.

V piatok, 6. septembra 2024 bude v jedálni vo Vstupnom areáli variť a podávať pečené kuracie stehno na spôsob bažanta s pečenou koreňovou zeleninou a zemiakovými šúľancami s údenou paprikou a slaninou.

Titulná fotografia je z 15. marca, kedy Marek Ort varil v kuchyni ÚMD.

Prihláste sa a získajte prístup k zaujímavému obsahu

Prihlásiť sa